OVACIJE ZA STEFANA ĐOKOVIĆA U MILANU: Aplauz od modne elite i palata "Visconti" ispunjena do poslednjeg mesta

Kreator Stefan Đoković sinoć je predstavio kolekciju jesen zima 20/21 u prepunoj Palati Visconti. Prve redove zauzeli su članovi diplomatskog kora, modni znalci iz celog sveta kao i novinari prestižnih magazina.

Predsednik Camera dela Mode Mario Boseli pružio je podršku Đokoviću i svojim prisustvom uveličao prikazivanje kolekcije "Notturno".

Đoković je zapanjio prisutne na samom početku izborom muzike kada su manekenke uz Šopena izašle na pistu u bajkovitoj scenografiji zdanja iz XVII veka.

Prva kreacija izmamila je gromoglasan aplauz a nakon toga su se nizale haljine koje su na najbolji mogući način opravdale očekivanja poznavalaca visoke mode.

Materijali i kolorit inspirisani su bojama noći i svih faza do svitanja. Kreator je reviju zatvorio venčanicom kristalno bele boje. Nakon defilea dodatno je oduševio zvanice snažnom porukom na majici na kojoj je pisalo "Pomolimo se za Kinu" i tako poslao ljubav svim ugroženim ljudima i skrenuo pažnju na njihovu patnju svojom empatijom.

Ovim gestom Stefan Đoković ukrao je šou na Milanskoj nedelji mode i predstavio je Srbiju na najbolji mogući način.

U dirljivom maniru poklonio se publici emotivnije nego na ovim ostalim nedeljama mode na kojima je učestvovao.

- Biti deo ovakvog spektakla i savršene organizacije san je svakog dizajnera. Ovo su momenti zbog kojih se sav naporan rad i trud isplate i koji su inspiracija za sve naredne projekte. Aplauz je najlepši kada se zasluži - rekao je Stefan Đoković u prestonici mode, Milanu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još