Porodice do sada preuzle 325 tela

MERDARE, 17. decembra 2010. (Beta) - Porodice kidnapovanih i nestalih Srba do sada su preuzele 325 tela a za njihova ubistva još niko nije odgovarao, izjavio je u petak predsednik Komisije Vlade Srbije za nestale Veljko Odalović.

Odalović je to naveo u izjavi za agenciju Beta nakon što su porodicama na administrativnom prelazu Merdare predati posmrtni ostaci tri osobe kidnapovane u Metohiji.

"Danas su predati posmrtni ostaci tri osbe kidnapovane u metohijskom delu pokrajine. Karakteristično za njih jeste to što su ubijene u tri različita perioda, a ta činjenica potvrđuje kontinuitet zločina koji se dešavao na Kosovu", rekao je Odalović.

On je izrazio nadu da će izveštaj izvestioca Dika Martija o trgovni organima pomoći da se se pokrene istraga i reše sudbine nestalih.

Porodicama su u petak predati posmrtni ostaci Veljka Markovića, koji je kidnapovan u februaru, 1999. godine, Živote Todorović, nestalog za vreme NATO bombardovanja, i Žarka Perović, kidnapovanog nakon dolaska međunarodne misije na Kosovo.

Pogledajte još