Rambo Amadeus

Negde oko 3050. godine na pesmi Evrovizije Srbija pononovo pobeđuje. Pobednik ovog puta je reciklirani Antonije Pušić, muzičar i konceptualni umetnik poznatiji pod imenom Rambo Amadeus.

Da je i ovo moguće siguno će potvrditi više od hiljadu žitelja Beograda, koji su se tiskali ne bi li ušli u salu Doma sindikata i prisustvovali dobro poznatom pa opet nesvakidašnjem muzičkom ugođaju pod dirigentskom palicom SMC Ramba Amadeusa.

Koncert čija je jedina mana bila kašnjenje, počeo je klasikom na testeri, sasvim da se opravda Rambovo uverenje da je od skupih muzičkih instrumenata važnija mašta, kao i da je danas, umesto "hitića" koji niču kao pečurke posle kiše, bolje slušati zvuk centrifuge mašine za pranje veša.

Na koncertu je predstavljen najnoviji Rambov album "Vitruozo" a publika je u glas pevala "Hipišizik Metafizik", "Fela Kuti", "Druže Stari", "Devet depresivaca", kao i već poznati hit "Rambo majstore, budi nam predsednik države".

Nisu jedino morali da pevaju oni u ložama, jer su, kako kaže Rambo, platili. A nije morao da peva ni vlasnik VIP zlatne karte koji je imao pravo da na ovom društveno odgovornom nastupu, bude "car umesto cara".

Deo od prodaje VIP karata biće namenjen Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd, čiji su štićenici prisustvovali koncertu. Publika je na Rambovu inicijativu, donela zimsku garderobu za ovu decu - dovoljno da znamo da je lepo živeti u gradu u kojem ima dobrih ljudi.

Specijalni gost koncerta koji se može lako nazvati i dobrom žurkom za prijatelje, bio je glumac Sergej Trifunović u liku inspektora Nagiba.

-Pola godine sam se pripremao za ovaj nastup, vežbao pred ogledalom i gde sam mislio da ću da pogrešim, pogrešio sam, očigledno mi treba dopunski ispit - rekao je, pri samom kraju koncerta Rambo. Publika greške nije primetila i taman kada je deo posetilaca koncerta počeo da napušta salu čulo se "Prekasno za kraj".

Rambo je priredio koncert, koji je odličan uvod u novogodišnje praznike, injekcija realnog optimizma, pa i za neku 3050.

Tekst:Danijela Tadić

Pogledajte još