Nastupili Kool & The Gang

U hladnoj Areni grejali su nas neprolazni hitovi. Momke iz grupe Kool & The Gang podržavali smo glasovima, dlanovima i kukovima. Oni su se trudili da nam ovo bude jedan od najboljih koncerata u životu.

Kao što je već Boban Petrović, organizator ovog događaja i legenda noćnog života osamdesetih godina u Beogradu, rekao – „Kool & The Gang“ potrudiće se da vam njihov koncert bude najbolji u životu. Tako je i bilo.

Trudili su se sve vreme da oko hiljadu ljudi nijednog trenutka ne stane.
„Večeras je naša proslava. Molim vas jedan veliki aplauz.“, stalno su pozivali publiku da ih podržava dlanovima, kukovima i glasovima.

Negde oko 22.30 izašli su na binu, i odmah u svom stilu dohvatili instrumente i krenuli zanosno da đuskaju. Prvi je na repertoaru bio Majkl Džekson „Don’t Stop Till You Get Enough“. A nizale su se i pesme za dame – „Ladies Night“, „Cherish“, „Too Hot“. Neprolazni hitovi grejali su nas u hladnoj Areni, koja se, ni kad se severni deo napunio, nije zagrejala.

No Get down it“, „Hollywood Swinging“ i neprevaziđena „Jungle Boogie koja asocira na pomamu za Tarantinovim filmovima, učinili su da zaboravimo na minus napolju i usredsredimo se samo na energiju ovih momaka. Oni neumorno trčkaraju po bini, pozdravljaju publiku i ne ostavljaju je ni trenutak.

Simpatičan trenutak bio je kada su na binu izveli i jednu devojku iz publike, sa njom plesali i pevali joj.

Poslednju pesmu koju su odsvirali – simbolično „Celebration“, i nakon sat i po završili koncert.

Ono što je zanimljivo je da su Kool & The Gang izabrali baš Beograd za grad u kome će proslaviti 40 godina svog postojanja. To možemo da zahvalimo Bobanu Petroviću, našem muzičaru, biznismenu i ikoni noćnog života, a njihovom velikom prijatelju.

Boban Petrović za ovo veče pripremio je i „Long Legs Competititon“. Tako su se nakon koncerta, izabrale najduže noge, a zatim su te noge ušle u nagradni automobil.

Žurka se nastavila do kasno u noć, ili bolje reći rano jutro, sa jednim od najboljih di-džejeva – Davidom Moralesom.

Kako organizatori najavljuju, biće još ovakvih žurki. Cilj Bobana Petrovića je, kako sam kaže, dobro zezanje. Beograd, iako poznat po dobrom provodu, poslednjih meseci uskraćen je za gostovanja dobrih di-džejeva, pa je klupska scena pomalo umrtvljena. Zato svaku inicijativu, pa imala ona u sebi i izbor za najduže i najlepše, toplo podržavamo.

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još