Tadić: 2011-ta ekonomski teška godina

BEOGRAD, 18. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Republike i Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u subotu u Beogradu da Srbija još nije izašla iz krize i da će i 2011. godina biti ekonomski teška.

Tadić je, međutim, kazao da se "vidi svetlo na kraju tunela". Podnoseći izveštaj o radu između dve skupštine Demokratske stranke, Tadić je rekao da građanima ne treba davati lažna obećanja, jer čak ni u svetu niko sa sigurnošću ne može da kaže kako će teći ekonomski i politički razvoj u narednim godinama.

Predsednik je ponovio da Srbija, ukoliko bude dobro radila, može već 2016. godine postati članica Evropske unije što je najraniji mogući rok za priključenje Uniji. Tadić je dodao da će, ukoliko se propusti ta šansa i prijem u EU odloži za 2020. godinu, Srbija trpeti tragične posledice i ponovio reči ubijenog premijera Zorana Đinđića da "Srbija ne sme da stane".

Podnoseći opširan izveštaj o poslednje četiri godine, Tadić je najavio da će strateško partnerstvo sa Fijatom 2011. godine dati prve rezultate, a da će 2012. godine početi masovna proizvodnja automobila.

Tadić je na kraju izlaganja rekao da će posle Skupštine biti odsutan 24 sata, zbog kako je rekao, "nekih popravki" čime je aludirajo na operaciju Ahilove tetive i našalio se da "svi moramo neprekidno da radimo na sebi".

Pogledajte još