Zakletvu položila poslednja generacija regruta

BEOGRAD, 18. decembra 2010. (Beta) - Poslednja generacija regruta Vojske Srbije na redovnom služenju vojnog roka položila je u subotu svečanu zakletvu u pet centara za obuku širom zemlje, a centralna svečanost je bila u kasarni u Jakovu, kod Pančeva.

Regruti decembarske klase Vojske Srbije (VS), koji će vojsku služiti šest meseci, zakletvu su položili i u centrima za obuku u Somboru, Valjevu, Leskovcu i Zaječaru, navodi se na internet strani Ministarstva odbrane.

Skupština Srbije je u sredu, 15. decembra, donela Odluku o ukidanju obaveze služenja vojnog roka 1. januara 2011. godine.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić prisustvovao je centralnoj svečanosti u Trećem centru za obuku u Jakovu i istakao da će dan zakletve poslednje generacije vojnika na redovnom služenju vojnog roka ostati upamćen u istoriji.

"Odbrana otadžbine je za naš narod uvek predstavljala izraz časti i bila više od obaveze, a da je vojnička uniforma duboko utkana u tradiciju našeg naroda govori i činjenica da je i u ovoj, poslednjoj generaciji vojnika koji imaju zakonsku obavezu služenja vojnog roka, odziv bio skoro stopostotan", istakao je general Miletić.

Pogledajte još