Ajntraht zaustavio Borusiju, het-trik Raula

BEOGRAD, 18. decembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda izgubili su na gostovanju kod Ajntrahta u Frankfurtu sa 0:1 i u 17. kolu Bundeslige, poslednjem u jesenjem delu sezone, pretrpeli tek drugi poraz u nemačkom prvenstvu.

Jedini gol na meču postigao je Teofanis Gekas tri minuta pre kraja regularnog toka meča, pa je Ajnhtraht izbio na sedmo mesto na tabeli sa 26 bodova. Gekasu je to bio 14. gol u sezoni što ga čini najboljim strelcom Bundeslige.

Borusija je ostala ubedljivo prva sa 43 boda, ali je propustila šansu da obori rekord Bajerna iz Minhena od 44 osvojena boda posle prvog dela sezone 2005/2006.

Prvi poraz u sezoni Borusija je doživela u prvom kolu od sada drugoplasiranog Bajera iz Leverkuzena (0:2), koji bi u slučaju pobede na sutrašnjem susretu sa Frajburgom zaostatak za timom iz Dortmunda mogao da smanji na osam bodova.

Pre poraza od Ajntrahta Borusija je slavila na poslednjih osam susreta.

Šalke je nastavio seriju dobrih igara koju je počeo posle debakla od Kajzerslauterna u 14. kolu (0:5) i u duelu sa Kelnom ostvario treću uzastopnu pobedu bez primljenog gola - 3:0.

Sve golove za pobednički tim, drugim het-trikom u Bundesligi, postigao je Raul, koji je ove sezone devet puta tresao protivničke mreže.

Još efikasniji je sa 11 golova Hrvat Srdjan Lakić, dvostruki strelac u pobedi Kajzerslauterna na gostovanju kod Verdera u Bremenu 2:1.

U formi je i Edin Džeko, koji je 10. golom u sezoni Volfsburgu doneo bod u susretu sa Hofenhajmom 2:2.

Hofenhajm je do 75 minuta imao i vodjstvo od 2:0, ali je tada Dijego smanjio na 1:2, a Džeko u poslednjem minutu izjednačio.

Nirnberg je savladao trećeplasirani Hanover sa 3:1.

Poslednju utakmicu dana igraće Sakt Pauli i četvrtoplasirani Majnc.

Branilac titule prvaka Bajern iz Minhena, koji je trenutno tek na šestom mestu, sutra će gostovati kod Štutgarta.

Pogledajte još