Saobraćaj otežan zbog kiše koja se ledi pri tlu

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Kiša koja pada i ledi se pri tlu jako otežava i usporava saobraćaj na području Beograda, Valjeva, na Iriškom Vencu, kod Smederevske Palanke, Kragujevca i Velike Plane, a u ostalim krajevima za sada nema padavina, saopštio je u ponedeljak ujutru Auto-moto savez Srbije.

Magla dodatno otežava saobraćaj na području Raške, na prilazima Kopaoniku i na području Požege, jer je na pojedinim deonicama vidljivost smanjena na svega 20 metara.

Jak jugoistočni vetar stvara manje snežne nanose na području Velikog Gradišta, u južnom Banatu, na području Zrenjanina i Banatskog Karlovca kao i na prilazima Kopaoniku.

U nižim predelima Srbije saobraćaj se obavlja po mestimično mokrim i klizavima kolovozima, ponegde sa zaostalim raskvašenom ili ugaženim snegom. Zbog veoma niskih temperatura moguća je poledica.

Magla smanjuje vidljivost na području Sremske Mitrovice i preko Crnog Vrha, dok sumaglice ima u Vojvodini i centralnoj Srbiji.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Goliji, kao i na putevima M-1.13 Vladičin Han - Stražimirovci (granični prelaz) i na putu M-21 Slatina - Valjevo - Podbukovi, R-10 Bor-Žagunica preko Crnog Vrha, R-111 Valjevo - Rogačica preko Debelog Brda, itd.

Pogledajte još