BUSINESSWOMAN: Lepa Brena u novi biznis uložila dva miliona evra!

Lepa Brena kupila je zemljište od 80 ari na ulasku u Novi Sad, gde planira uskoro da počne izgradnju luksuznog stambenog kompleksa. Vrednost te investicije biće više od dva miliona evra.

Posle prodaje 25 odsto vlasničkog udela u "Grand produkciji", od čega je prihodovala 7.650.000. evra, najveća balkanska zvezda odlučila je da nastavi s ulaganjem u biznis.

Poznata je kao osoba koja je, osim bavljenja pevanjem, uvek radila i druge poslove od kojih je dosta zarađivala, poput uvoza energetskih napitaka, poznate marke automobila, čiji je bila zastupnik za Srbiju i drugo. Od svega toga svakako je imala znatan priliv novca, ali najviše od "Granda", čiji je vlasnik, zajedno sa Sašom Popovićem, bila više od 20 godina.

Sada je, prema rečima izvora bliskog Breni, odlučila da pare ulaže u poslove koji nisu bliski šou-biznisu jer se i u tome dobro snašla. Tržište nekretnina godinama je atraktivno za ulaganje, pa je i pevačica u tome videla svoju šansu. Brena će preko posrednika i izvođača graditi zgrade i stambene komplekse, a prvi takav u nizu biće u Novom Sadu. Tamo je već kupila 80 ari placa, gde će biti izgrađeno nekoliko manjih zgrada sa stanovima za prodaju. Uzimajući u obzir da je lokacija vrlo atraktivna, nalazi se na samom ulazu u grad, cena kvadrata će biti prilično visoka, oko dve hiljade evra, pa nema sumnje da će joj se investicija isplatiti. Ako sve bude tekle po planu, gradnja prvog Breninog kompleksa počeće na leto, a dotad se očekuje prikupljanje potrebne dokumentacije. Naravno, Brena se neće direktno baviti nadzorom i kontrolom radova, već je za to angažovala ljude od poverenja. U novi biznis dosta je uložila novca, više od dva miliona evra, a očekuje se da će zaraditi barem 50 procenata, odnosno milion evra.

Da podsetimo, pevačica i njen prijatelj i kum Saša Popović od prodaje "Granda" ukupno zaradili 30 miliona evra, od čega im je polovina isplaćena pre šest godina, a ostatak novca krajem 2019. Osim toga, njih dvoje su dosta prihodovali i od zarade kompanije, u kojoj su pet godina bili suvlasnici. Za taj period Brena je dobila oko 3,5 miliona evra.

Novac od prodaje "Granda" nije uložen samo u biznis sa izgradnjom nekretnina već i u druge poslove. Već se pisalo o tome da je Brena otvorila vinariju, a i ona je o tome govorila, rekavši da će proizvoditi jednu vrstu rozea i vino boje lososa, koje je više namenjeno ženama.

- Još daleke 1986. imala svoje vino "lepa brena", ko je smo radili sa Sićevom. Danas sam zahvaljujući suprugu pokrenula novu liniju i nadamo se da će se dopasti damama - otkrila je Brena.

Biznis oko vina vodiće Boba i Filip Živojinović. Za Ameriku promociju će raditi Filip, Boba za Hongkong, a cilj im je da osvoje kinesko tržište.

Izvor: Kurir.rs
Foto: lepabrenaa/Instagram

Pogledajte još