Živanić i Marfin − oči u oči

Tim "Marfin investment grupe" iz Grčke stiže u Beograd 

Ugovor o prodaji Robnih kuća "Beograd“ biće potpisan danas u Agenciji za privatizaciju, rečeno je Tanjugu u konsultantskoj kući "Citadel“. Odmah nakon potpisivanja ugovora sa Radomirom Živanićem, vlasnikom "Verano motorsa“, kako je objašnjeno, Komisiji za zaštitu konkurencije biće prosleđen zahtev za odobrenje koncentracije kapitala. U Beograd bi danas trebalo da doputuje i tim "Marfin investment grupe“ iz Grčke, kako bi sa Živanićem bila ugovorena konačna finansijska konstrukcija, odnosno dogovor o tome ko će koliki udeo imati u RK "Beograd“, potvrđeno je u "Citadelu“. "Marfin grupa“ je ranije objavila na svom sajtu da je postignut sporazum sa Živanićem da "Marfin“ ima 66 odsto vlasništva u Robnim kućama, ali je Živanić negirao da je postignut bilo kakav konačan dogovor, istakavši da su pregovori u toku. 

Potpisivanjem ugovora, Živanić će formalno postati vlasnik 239.679 kvadratnih metara poslovnog prostora RK "Beograd“, ali ne i faktički, jer će pre toga morati da uplati izlicitiranu cenu od 360 miliona evra. Nakon uplate cene, Živanić će postati vlasnik 34 objekta RK "Beograd“, između ostalih − Robne kuće na Terazijama, "Beograđanke“, "Podgoričanke“ u Podgorici, RK u Bijelom Polju, zatim u Subotici, Kikindi, Vranju, Pirotu, Užicu, Bačkoj Topoli, Nišu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu, Užicu...

Na spisku su još Poslovni i Distributivni centar u Beogradu, s pravom korišćenja 27 hektara gradsko−građevinskog zemljišta, kao i supermarket i magacin "Spuž“ u Podgorici. Robne kuće "Beograd“ prodate su 31. oktobra na javnom nadmetanju za 360 miliona evra domaćoj kompaniji "Verano motors“. Na javnoj aukciji u hotelu "Hajat“ nadmetalo se 10 domaćih i stranih kupaca, a početna cena bila je 140 miliona evra.

("Pregled“)

Pogledajte još