VEŠTI ZA VOLANOM: Koji horoskopski znakovi su najbolji vozači?

Upravljanje automobilom važan je deo savremenog životnog stila. Provodimo značajan deo dana za volanom, pri čemu puštamo da na površinu izlaze najbolje i najgore osobine ličnosti.

Dobar vozač stavlja sigurnost ispred brzine, ima dobre reflekse, snalažljiv je i ne gleda na putkao na pistu. Nije mu stalo do takmičenja, nego poštuje propise i druge učesnike u saobraćaju.

Jarac

Po tim kriterijumima, najbolji vozač je Jarac. Zaslužuje to priznanje zbog strpljenja, odgovornosti i dobre pripreme za vožnju. Kreće na vreme uračunavajući gužve, proverava uslove na putu i nije sklon kršenju zakona. Oprezan je s alkoholom i unapred obezbeđuje vozača koji će ga zameniti ako predviđa 'ludu zabavu'.

Devica

Ako su vam sigurnost i pouzdanost prioriteti, Devica je vozač za vas. Njene su odlike dobro tempiranje, oprez i savesnost. Ona sve radi onako kako je propisano u udžbeniku i čini sve da svede rizik od nesreće i kazne na minimum. Nema izražen takmičarski duh i mirno dopušta drugima da je pretiču. Ponekad joj prigovaraju zbog sporosti.

Blizanci

Vešt i fleksibilan, ima munjevite reflekse i dobro se prilagođava promenama uslova vožnje. U trenu pronalazi alternativne puteve ako je glavni zatvoren. Nije mu mrsko da prekrši propise, ali to čini lukavo i neprimetno za organe vlasti. Morao bi da se kloni multitaskinga (telefoniranja i pisanja poruka) za volanom.

Bik

Oprezan i pomalo suzdržan, Bik je odličan vozač pod uslovom da ga neko ne izazove jer onda podivlja. Prioritet mu je da sačuva zdravlje svog motornog ljubimca i izbegne gnjavažu sa serviserima, osiguravajućim kućama i policijom. Ako nasluti rizik od štete, maksimalno će usporiti i čak kočiti saobraćaj. Brzina mu nije strana, ali samo ako propisi i uslovi dopuštaju jurnjavu.

Vođeni mišlju "ti ćeš mi presecati put, barabo?", u najgore zodijačke vozače ubrajamo Ovna, a društvo mu prave Ribe, previše sklone sanjarenju za volanom, i Strelci jer nisu u stanju da ozbiljno shvate propise.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još