ZBOG KARIJERE SAM ŽRTVOVALA PORODICU: Jovana Joksimović iskreno o majčinstvu

Jovana Joksimović već godinama vodi Jutarnji program, zbog čega ustaje pre zore i nikad nije slobodna u jutarnjim časovima. Voditeljka tvrdi da je navikla da se budi i pre svitanja, ali da joj najteže pada što se radnim danima nikada nije probudila uz svoju decu.

- Zbog svoje karijere žrvtvujem i žrtvovala sam najveći segment privatnog života, a to je buđenje sa svojom decom i to je nešto što je nenadoknadivo. Ne žalim se jer sam sama to izabrala, ali moja deca ne znaju za jutra tokom radne nedelje sa mamom, znaju za vikende, pa ajde to je nešto. Morate nešto da žrtvujete, da nisam to onda bih žvrtvovala svoj posao. Izabrala sam ovako zato sam celo popodne sa njima i veče, pa mislim da je to okej tako - objašnjava Jovana koja je jako vezana za svoje mezimce, sina Kostu i bliznakinje Srnu i Anu.

Kako su još uvek mali, voditeljka ističe da ona i suprug Željko Joksimović još uvek ne obraćaju striktno pažnju na sklonosti naslednika, već ih puštaju da se sami razvijaju i tako izaberu čime bi se bavili u životu.

- Naša deca su srećom pokupila talenat na tatu, a ja nisam muzički nadarena. Mnogo su mali, nek uživaju u životu. Ja sam odlučila čime ću da se bavim kad sam imala 19 godina, tako da ima vremena. Važno je da odrastaju u srećnom okruženju, da imaju svoje obaveze i navike kojih se drže i da im pomažemo da izrastu u čestite, dobre i srećne ljude. To je naš zadatak, a čime će da se bave? Nek rade ono što ih čini srećnim. Meni niko nije birao i postavio pitanje zašto želim novinarsto, već su me podržali i tako ću i ja moju decu. Željko i ja ćemo se truditi da ih usmerimo, ali ništa nećemo da im ne namećemo - ističe Jovana, a na pitanje kako izgleda vaspitavati dete da sutra bude dobar čovek odgovora:

- To je verujem nešto što ne može da se objasni, ali ako mu dajete dobar primer i dobre savete, mislim da je to dovoljno.

Jovana i Željko Joksimović su jedan od retkih parova koji umeju javno da pokažu emocije i koliko je njihova ljubav jaka. Kako im to polazi za rukom, da nakon toliko godina veze i dalje budu istinski zaljubljeni, voditeljka je kratko prokomentarisala:

- Zamislite grlim se sa suprugom svuda - šaljivo je prokomentarisala šarmantna voditeljka a onda dodala:

- Kako nam polazi za rukom? Pa volimo se.

Voditeljka je nedavno skroz promenila izgled nakon što je skratila i promenila boju kose. Njena promena naišla je na gomilu pozitivnih komentara, a ona otkriva zašto se odlučila na ovaj korak.

- Nije bio poseban razlog, ja sam neko ko ima istu frizuru već 20 godina. Imala sam samo jednom manju promenu jer se nekako teško odlučujem na promenu dužine kose. Sad kad sam bila na odmoru nije mi se dopala boja i rešila sam da se ofarbam i ošišam i tako se sve spontano desilo - kaže Jovana.

Kako je jednom prilikom istakla da joj suprug Željko neretko zamera kakva joj je frizura tokom vođenja Jutarnjeg programa izgleda da je Jovana tu zamerku konačno rešila.

- E sad mu se sviđa moja frizura mnogo. Njegova želja je oduvek bila da se ja ošišam na kraće, verovatno je znao da će mi super stajati - kroz osmeh poručuje Joksimovićeva.

Izvor: Blic.rs
Foto: jjovanajoksimovic/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.