Izveštaj Martija je tendenciozan i zlonameran

PRIŠTINA, 21.decembra 2010. (Beta) – Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići ocenio je da je izveštaj izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) Dika Martija "tendenciozan, zlonameran sa rasističkim i antialbanskim sadržajem".

"Izveštaj je prepun kleveta, izmišljotina i degenerisanih ocena za ono što je najsvetlije za Albance, njihovu ideju slobode i oslobođenja, vrednost koja je stvorena rekama krvi, praćena mnogobrojnim ljudskim, materijalnim i duševnim žrtovanjima koje autor uopšte nije uzeo u obzir", naveo je Krasnići u autorskom tekstu koji je podeljen medijima.

Krasnići je istakao da su optužbe na račun bivše OVK za trgovinu ljudskim organima, drogom i oružjem neosnovane i nedokazane.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova ocenio je da je izveštaj Dika Martija "nastavak klevetničkih i neodgovornih izjava bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle Del Ponte" za koje istražitelji Haškog tribunala nisu pronašli osnovane dokaze kojim bi se te optužbe potvrdile.

Pogledajte još