PROMENITE LOŠE NAVIKE: Pet grešaka koje pravite sa maskama za lice

Stavljanje maske za lice je vaš omiljeni tretman. Obožavate ih. Jednostavne su za upotrebu i momentalno daju rezultat. Za ovaj postupak ne morate biti stručnjak, ali neka pravila je potrebno da znate. Greške mogu negativno da utiču na kožu.

Promenite loše navike kada koristite maske za lice, nećete uvek dobiti pozitivne efekte. Izdvojili smo nekoliko najčešćih grešaka koje se javljaju prilikom stavljanja maske za lice.

Greška 1: Ne uzimate u obzir tip kože kada stavljate masku

Pre nego što napravite masku, morate da odredite potrebe vaše kože. Na primer, hranljiva maska je kontraindikovana osobi koja ima masnu kožu. Takva maska je, međutim, spas za suvu kožu.

Greška 2: Koristite maske za lice svakog dana

Ono što bi trebalo da zapamtite je sledeće: piling, čišćenje i maske sa efektom liftinga mogu se raditi 1-2 puta nedeljno. Ukoliko kršite ovo pravilo, možete oštetiti hidrolipidni sloj kože. Kao rezultat toga, dolazi do iritacije, ljuštenja, a u najgorem slučaju i do upale kože lica.

Ipak, možete da koristite hidratantne maske bez ograničenja. Ukoliko hidrantnu masku nanesete na lice u tankom sloju, ona tako može stajati od uveče do ujutro.

Greška 3: Ne čistite kožu lica pre stavljanja maske

Grešite ako ne čistite lice pre stavljanja maske. Svaki spa tretman trebalo bi da počne čišćenjem lica. Samo u tom slučaju, aktivne komponente maske mogu da prodru duboko u kožu i da rade punom "snagom".

Greška 4: Držite masku na licu duže od navedenog vremena

Pre nego što stavite masku za lice uvek pročitajte uputstva za upotrebu. Na osnovu sastava proizvoda, proizvođač izračunava vreme nanošenja. Ako je maska potpuno suva na licu, dobićete suprotan efekat: dovešće do dehidratacije kože.

Greška 5: Ne nanosite maske za lice na kožu oko očiju

To područje kože oko očiju je vrlo osetljivo i zahteva posebnu negu. Maske za lice su previše agresivne za taj deo lica. Ukoliko je potrebno da da navlažite kožu oko očiju, bolje je da koristite posebne maske ili flastere.

Zašto maske za lice mogu biti štetne

Glavni sastojak maske za lice su kiseline, a one su osetljive na vreme. Ako ih ostavite da stoje duže nego što je navedeno mogu irititati kožu. To se odnosi na salicilnu kiselinu koja je česti sastojak u maskama i hijaluronsku kiselinu koja može biti u hidratantnim maskama. Takođe, maske od gline mogu isušiti vašu kožu ako ih ostavite da stoje predugo. Kiseline možda neće smetati koži ako stoje kratko vreme, ali ako ih ostavite predugo mogu uzrokovati crvenilo i suvoću. Uvek držite masku preporučeno vreme i nakon skidanja maske stavite hidratantnu kremu. Time ćete izbeći iritacije. Dakle, osim ako na ambalaži maske ne piše da je ostavite da deluje preko noći, skinite je na vreme.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.