DAŠAK PROŠLOSTI: U trendu su čipkaste bluze

Već smo pisali o dezenu na suknjama koje ćemo viđati na mnogim fashion blogerkama i trendseterkama ovo prolećne i letnje sezone, pa je vreme da vam predložimo i koje to hit bluze možete spariti sa njima
Kada pričamo o različitim komadima odeće postoje oni koji su vezani za sezonu, ali i oni koje se nose cele godine. Razlika je u njihovom kombinovanju. Na primer, popularne "boyfriend" majice možemo nositi u svim godišnjim dobima, samo je pitanje da li uz kardigan zimi ili uz šorts leti, a slično je i sa mnogim bluzama. Međutim, one koje vam danas predlažemo, iako se mogu nositi ispod sakoa ili pri večernjem izlasku u bilo kome periodu, jedan su od jasnih predstavnika proleća i to zbog jednog detalja. Reč je o bluzi i košulji sa čipkom koje podsećaju na one koje su nosile naše bake i koje bi bilo odlično potražiti u vintage šopovima.

Čipka je detalj koji simbolizuje ženstvenost i eleganciju, ali i zavisno od modela daje notu čednosti upravo zbog toga što sa sobom nosi "dah prošlosti". Međutim, ako spadate u one dame koje ne preferiraju romatiku daleko od toga da ne možete poneti neki od ovih komada. Uz farmerke, patike i ranac definitivno neće dati utisak koji ne želite, a možete birati one bluze koje podsećaju na Rokoko stil i kombinovati ih uz kožne pantalone ili tamni sako.

Izvor: Lepota&Zdralje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još