DA BI DAN BIO ISPUNJEN DOBROM ENERGIJOM: Umesto doručka konzumirajte dva jutarnja obroka

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu jer nam daje svu potrebnu energiju za dnevne aktivnosti. Ali, neki ljudi zbog brzog tempa života, ne stižu da dan započnu zdravim i hranljivim doručkom.

Doktorka Natali Rizo otkriva da bi trebalo da konzumiramo dva jutarnja obroka u zavisnosti od rasporeda jer ono što jedemo rano ujutru znatno utiče na narednih nekoliko sati.

Ukoliko ujutru žurite i nemate vremena da pojedete nešto što će vas zasititi, taj drugi doručak bi mogao da vam pomogne da dobijete potrebne vitamine i minerale kako ne bi ostali bez energije.

- Ponekad možda nemamo vremena za pravi doručak koji sadrži proteine, ugljeno hidrate i masti. Kad se to dogodi, možda opet budemo gladni sat ili nešto kasnije, a drugi doručak može pomoći do ručka - kaže dr Natali Rizo, te dodaje:

- Obično jedem dva doručka kad trčim ujutro jer mi je prvi mali doručak bogat ugljenim hidratima (obično tost), a nakon trčanja uzmem malo belančevina i masti, poput smutija s voćem i jogurtom ili jaja, te voće i tost.

Ona kaže da ovaj sistem najbolje deluje za ljude koji rano idu na posao ili ljubitelje jutarnjih vežbi.

Izvor: Stil.kurir.rs/Miss.24.sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još