Partizan rasterećeno u Vitoriji

BEOGRAD, 22, decembr 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana u dobrom raspoloženju jutros su krenuli za Vitoriju gde će u četvrtak od 20.45 gostovati Kahi Laboral u poslednjem kolu Grupe A Evrolige.

Olakšavajuća okolnost za crno-bele jeste ta što su već obezbedili plasman među 16 najboljih ekipa takmičenja, pa neće igrati pod pritiskom moranja.

"Mnogo nam znači što smo se već plasirali u TOP 16, bićemo malo rasterećeniji. Biće nam jako teško, jer Kaha je odličan tim, koji se vratio u formu. Svesni smo, ipak, da uz pobedu možemo i do drugog mesta na tabeli, pa ćemo dati sve od sebe da to i učinimo", rekao je novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" bek Dragan Milosavljević.

"Vrlo je bitno to što smo se u narednu fazu plasirali i pre poslednjeg kola, ali i ovaj meč je jako bitan i za Kahu i za nas, jer drugo mesto stvarno mnogo znači za žreb. Ne možemo, međutim, da idemo u Vitoriju sa imperativom pobede, već samo da igramo najbolje što možemo", dodao je iskusni Dušan Kecman.

Partizan je u dosadašnjih devet kola Evrolige ostvario pet pobeda. Na poslednja dva gostovanja, međutim, pretrpeo je teške poraze. Od Himkija je izgubio sa 65:92, a od Makabija sa 62:76.

"Imamo maksimalnu želju da popravimo utisak iz Moskve i Tel Aviva", istakao je Kecman, dok je Milosavljević podsetio da njegova ekipa na strani ne briljira ni u Jadranskoj ligi.

Problem je, između ostalog, i slab procenat šuta i iz igre i sa penala, koji cele sezone muči trenera Vladu Jovanovića.

"Stvarno ne znam šta nam se to dešava ove godine, iako mnogo radimo na tome na treninzima. Nadam se da će biti bolje u budućnosti", ocenio je Milosavljević, dok Kecmana šut ne brine previše.

"Šut jeste loš i potrudićemo se da ga popravimo, ali nema potrebe da nas to opterećuje. Nisu to krucijalne stvari. I protiv Prokoma smo imali loš šut, pa smo pobedili, jer smo pogađali kada je bilo najpotrebnije", naglasio je Kecman.

Pogledajte još