Investexpo u Novom Sadu

Drugi međunarodni sajam investicija "Investexpo“ biće održan od 6. do 9. novembra na Novosadskom sajmu, najavio je izvršni direktor za sajamske delatnosti Bojan Gajić. 

"Investexpo" tematski obuhvata oblasti investicija, finansija, informatike, elektronike, energetike, telekomunikacija, logistike i transporta, preduzetništva i žičarstva. Gajić je kazao da je poslovno-stručni sajam namenjen lokalnim samoupravama, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, ali je to, kako je rekao, i edukativna manifestacija prilagođena potrebama građana koji žele da plasiraju novčana sredstva u dopunska ulaganja. On je najavio da će u okviru ove manifestacije biti organizovan niz tribina za građane, na kojima će učestvovati predstavnici USAID programa podrške ekonomskom razvoju Srbije, Komisije za hartije od vrednosti, dobrovoljnih penzijskih fondova, investicionih fondova, Beogradske berze i brokeri. 

Na ovogodišnjem "Investexpou" nastupiće strani i domaći investitori, kompanije koje žele da ulažu u razvoj privrede naše zemlje, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu predstaviće se više od 30 italijanskih kompanija iz regije Friuli−Venecija−Đulija, s kojom Vojvodina ima potpisan Sporazum o saradnji. Pojedinačne ulaznice koštaće 200 dinara, kolektivne 160 dinara, dok će građani koji dođu na tribine, koje će biti organizovane svakodnevno, imati pravo da besplatno uđu na sajam. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još