Butorović najavio drastične kazne za Smiljanića

BEOGRAD, 22. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Vojvodine Ratko Butorović najavio je u sredu drastične kazne za 20-godišnjeg igrača tog fudbalskog kluba Gorana Smiljanića, koji je zbog konzumiranja marihuane pao na doping testu posle novembarske utakmice sa Borcem.

"Sinoć sam saznao za to i još ne mogu da verujem. Nisam još razgovarao sa njim, iako je tražio da to uradimo jutros, ali nisam želeo da ga primim sada. Goran je već suspendovan, a kazna će biti drastična", kazao je Butorović agenciji Beta.

"U obrazloženju koje je dostavio klubu rekao je da je bio sa devojkom, na nekom rođendanu i da nije znao šta je u stvari radio... Mogu samo da kažem: mladost - ludost. Sada treba naći meru, ne uništiti ga, ali moramo da mu objasnimo da to što radi nikako nije dobro", dodao je Butorović.

Predsednik Vojvodine je naglasio i da čelnici kluba iz Novog Sada redovno razgovaraju sa igračima o njihovom ponašanju i na i van terena, ali da to nekada nije dovoljno.

"Klub zaista mnogo pažnje posvećuje edukaciji, ali složićete se da tu pre svega moraju da pomognu roditelji. Oni provode najviše vremena sa igračima, posebno mladima i posebno u onim intimnim trenucima kada im se nešto može objasniti. Uveren sam da svi zajedno možemo da pobedimo to zlo", naglasio je Butorović.

Smiljanić, koji je i mladi reprezentativac Srbije, pozitivan na doping testu bio je posle pobede Vojvodine nad Borcem od 4:0 na meču u Novom Sadu. Igrao je tada svih 90 minuta.

Pogledajte još