Specijalna emisija "Lice nacije" – posvećana korona virusu

Današnja emisija "Lice nacije" počela je kadrovima iz Italije, kako se tamošnje stanovništvo koje je u totalnoj izolaciji bori sa koronavirusom. Gledaoci su mogli da čuju izjavu profesora doktora Branimira Nestorović koji je govorio o korona virusu i koji je potsetio da ne postoji razlog za paniku i koji iz opravdanih razloga nije mogao da bude gost emisije, zbog obaveza u Vladi i timu kome pripada. On je deo tima Radne grupe Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa Covid – 19. Svojim svakodnevnim radom pomaže građanima Srbije, ali i pozitivnim stavom hrabri svakog od nas.

U emisiju "Lice nacije" uključio se Bojan Stevanović kolega iz Milana, gde je veoma teška situacija. On je rekao da je u tom gradu lep i sunčan dan, ali da na ulicama nema ljudi. Potrebno je da kao društvo imamo mnogo više discipline i da građani više veruju državnim organima u ovoj nimalo lakoj situaciji, poručio je predsednik Srbije. Svi zdravstveni radnici, od vozača, stomatologa, sestara, lekara specijalista od 1. aprila ove godine dobiće povećanje zarada za 10 odsto, rekao je predsednik Srbije. On je naveo da je to dogovoreno na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić da bi se zdravstvenim radnicima država zahvalila na veličanstvenom radu u borbi sa korona virusom. Predsednik je najavio da će javnost na dnevnom nivou biti upoznata sa svim novim merama koje se preduzimaju i da će moći da se vidi koliko smo sazreli kao zemlja.

Gledaoci su pogledali i izjavu ministra Zlatibora Lončara o novim podacima o obolelima o korona virusu kojih kako je istakao ima 46. Predsednik je upozorio i da su građani u poslednja tri dana kupili u trgovinama više nego u poslednjih 30 dana i da to ne bi mogle da izdrže ni jake ekonomije, kao što su ekonomije SAD i Nemačke.

Gledaoci su čuli i izjavu ministra Zorana Đorđevića, koji je rekao da su zabranjene posete Gerontološkim centrima i da je tamo povećana higijena. Na kraju specijalne emisije "Lice nacije" posvećene korona virusu Marko Milutinović je pozvao građane da pomognu starijim sugrađanima jer su oni najugroženiji i da se ne prave zalihe namirnca jer ih ima dovoljno. Emisiju možete pogledati na www.rtvpancevo.rs

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još