NIKAD SE NISAM KAJALA: Jovana Joksimović progovorila o opciji da radi za supruga Željka

Dok se u medijima već mesecima spekuliše da li će Jovana Joksimović otići sa televizije Prva i preći u uredničku fotelju na novoj televiziji njenog supruga Željka Joksimovića, ona tvrdi da trenutno nema te ambicije, ali da nije isključeno da bi njegova ponuda u nekom trenutku mogla da je zainteresuje.

Šarmantna voditeljka Jovana Joksimović ističe da je ponosna na svog supruga Željka jer otvara čak tri nove televizije koje će, prema njenim rečima, biti pravo osveženje na našim prostorima, kao i da još uvek nisu konkretno pričali o njenom mogućem transferu jer trenutno ne može da joj ponudi program koji zadovoljava njenu sferu interesovanja.

- Imam posao na Prvoj i urednik sam programa. Željko otvara tri televizije, jedna će se baviti zdravljem, jedna će biti muzičko-zabavna, a jedna će biti dečji kanal. Uživam u toj energiji koju on i Manja Grčić imaju dok stvaraju ni iz čega nešto što je stvarno veliko i izgleda kao svetski proizvod, to sa ponosom kažem. Žao mi je što danas televizije sa nacionalnom frekvencijom jureći za rejtingom nemaju kvalitetne emisije u popodnevnim i večernjim satima, sve je to neka bleda kopija. Danas svi jutarnji programi slično izgledaju, kad napravite nešto drugačije, odmah vas prekopiraju. Dakle ta beskrupulozna krađa koja se danas dešava kada je reč o formi TV sadržaja i bezidejnost je nešto što mi se ne dopada danas na televiziji. Ako jedna televizija pokaže da serija u osam ima fantastičan rejting, onda će sve televizije da puste seriju u osam. E ovo će biti nešto drugačije i baš se radujem tome, baš će biti dobro - objašnjava Jovana i otkriva da li joj je Željko ponudio da počne da radi za njega:

- Ja sam prosto neko ko se bavi informativnim sadržajem, dnevnopolitičkim temama, to nije koncept koji moj suprug pravi. Tako da ako bude odlučio da otvara neku televiziju koja će biti informativnog karaktera, rado ću razmisliti o ponudi koju mi bude dao.

Jovana važi za jednu od britkijih voditeljki koja ne da na sebe i lako ume da izađe na kraj i sa neprijatnim gostima. Njen suprug isto tako deluje, pa mnogi ne mogu da zamisle kako izgleda kada se ovaj bračni par posvađa i ko tu prvi popusti.

- Mi se ne svađamo, ma koliko god to čudno zvučalo. Ja sam ovako hrabra samo na televiziji, a u privatnom životu sam poslušna - kroz širok osmeh je poručila voditeljka, i dodala da je Željko ne nervira, za razliku od gostiju u Jutarnjem programu.

- Gost me nervira samo kad se buni, a danas se svako buni. Svako ima svoje mišljenje o svemu, da kaže šta mu se ne sviđa, da li hoće da sarađuje sa vama ili ne. Danas teško da možete da postavite pitanje a da nemate posledice za to pitanje, to je ta neka atmosfera koja nije dobra.

Jovana je započela uspešnu voditeljku karijeru na Javnom servisu, a nedavno kada ju je starija koleginica Mira Adanja Polak pitala zašto se ne vrati na RTS, njen odgovor je bio da je niko nije zvao. Ona je sada pojasnila na šta je tačno mislila.

- Mi smo svi, žargonski rečeno, roba na tržištu, radite na jednoj televiziji, pa odete na drugu jer dobijete bolje uslove ili zato što ste nezadovoljni nečim. Tad kad me je Mira pitala rekla sam da me niko nije zvao, što ne znači da bih se vratila da me je zvao - kaže voditeljka, i otkriva pod kojim okolnostima bi se vratila na RTS:

- To je vrlo kompleksno pitanje. Ja sam otišla zato što mi je negde bilo ponuđeno nešto za šta sam mislila da će mi biti bolje, i nikad se nisam prešla i nikad se nisam kajala. Da li bih se vraćala, pravo da vam kažem, ne znam.

Izvor: Alo.rs
Foto: jjovanajoksimovic/Instagram

Pogledajte još