Tadić i Šutanovac čestitali Dan Vazduhoplovstva i PVO

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitali su u četvrtak pripadnicima Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (ViPVO) Vojske Srbije 24. decembar - Dan tog vida oružanih snaga.

"Visokim moralnim i stručnim kvalitetima i profesionalnim izvršavanjem zadataka kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije, izgrađujete savremen vid Vojske i pružate punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije kako u regionu, tako i šire na evropskom planu", naveo je Tadić u čestitki.

Na sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs) navodi se da je Tadić ocenio da su pripadnici ViPVO učešćem u međunarodnim multinacionalnim vežbama podigli nivo obuke i operativne sposobnosti i značajno doprineli afirmaciji svog vida i vojske u celini. "Uveren sam da ćete i dalje raditi na stručnom osposobljavanju svojih pripadnika, ostvarivati zapažene rezultate i doprineti povećanju operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije", naveo je on.

Ministar Šutanovac je u čestitki ocenio da su pripadnici vazduhoplovstva odgovornim i kvalitetnim izvršavanjem najsloženijih zadataka pokazali visok stepen profesionalizma i spremnost da se suprotstave svim pretnjama bezbednosti vazdušnog prostora Srbije.

Pogledajte još