SAMO ZA IZDRŽLJIVE I PAŽLJIVE: Zagrejte svoj seksualni život voskom

Rutina u spavaćoj sobi je ono što želite da izbegnete, a igra voskom možda je ono što će da začini vaš seksualni život, ali ga i ugreje...

Igra voskom podrazumeva kapanje voska iz sveće na partnera, nakon čega partner to isto radi vama ili to sami radite.

- To je poigravanje osećajima - rekao je doktor i seksualni terapeut Nil Kenon iz Denvera za "Woman's Health".

Igru voskom obično koriste partneri koji uživaju u igranju sadističkih i mazohističkih uloga. No, čak i ako nemate takve seksualne preferencije, Kenon kaže da je igra voskom veoma jednostavna i da možete da je prilagodite vlastitim željama kako bi vam seks bio što uzbudljiviji. Igra voskom dobar je odabir ako želite da probate nešto "nestašno" ili ako želite da eksperimentišete s malo peckanja ili boli, zavisno od vašeg praga tolerancije.

Budući da ona uključuje sveće, koje uključuju vatru, prvi korak je da edukujete sebe kako da ne zapalite stvari i sačuvate ih.

- Vosak koji kaplje s veće udaljenosti ima malo više vremena da se ohladi - navodi Kenon.

- Nekima je bitna toplina i količina voska koji kaplje po erogenim zonama - leđima, grudima, vratu, penisu i vagini, a neke uzbuđuje osećaj njegovog ljušćenja s kože kada se ohladi. Treće uzbuđuje kapanje novog, toplog voska na njihov već ohlađen sloj na koži. Takođe, neki vole da nose i povez na očima za vreme igre voskom kako bi doživeli i element iznenađenja jednom kada on kapne. Ako vam je sve to previše, možete da pokušate da kombinujete ​​vruće i hladno provlačeći led po koži nakon ili tokom igranja voskom.

Da biste se pripremili za igru voskom, najpre pripremite kožu. Pripremite kožu uz pomoć losiona ili ulja tako da se vosak lakše čisti i da ne izazove iritaciju. Prethodno brijanje je takođe dobro kako se vosak ne bi zapetljao u dlačice. Obratite pažnju a vrstu sveće. Na primer, blistava mirisna sveća od lavande će prejako da gori, vosak će biti prevruć i opećićete kožu. Umesto toga, kupite mekanu masažnu sveću namenjenu interakciji s telom ili onu napravljenu od parafina ili soje.

Nakon što pripremite kožu i sveću, još uvek nije vreme da pređete na igru. Važno je da oko sebe uklonite stvari koje su zapaljive kao što su alkohol ili lak za kosu. Poslednja stvar koju morate da uradite je da otkrijete svoju toleranciju na bol. Pre igre s partnerom testirajte vosak na spoljnoj strani ruke ili na ručnom zglobu kako bi bili sigurni da vam temperatura odgovara. Zatim ga testirajte na partnerovoj ruci, čak ako se i slažete da vam vosak nije prevruć, testirajte ga i na drugim područjima tela kako biste sigurno i opušteno mogli da se upustite u igru.

Kada dođe vreme za početak igre voskom, pobrinite se da držite sveću najmanje 15 centimetara od tela kako ne bi zapalili nešto ili opekli sebe ili partnera. Pazite i da sveću ne udaljite previše od mesta na kom želite da kapne kako bi izbegli prskanje vrućeg voska sa strane, na krevet i drugi deo tela. Ako dođe do bilo čega iznenadnog, ugasite sveću i stavite je sa strane. Najmanji problem je da je ponovno zapalite. Ako u bilo kom trenutku vosak postane neugodan, odmah reci partneru da prestane. Komunikacija je najvažnija tokom igranja voskom i svih seksualnih iskustava, savetuje i Kenon.

Nakon seksa i igre, dolazi maženje i razgovor. Svakako s partnerom porazgovarajte o tome da li mu se svidela igra i da li želi nešto da promeni kako bi vam sledeći put bilo još bolje.

Nakon toga dolazi čišćenje. Svakako pričekajte da se vosak ohladi pre nego krenete da ga uklanjate s površina jer tako će lakše da se odvoji. Isto tako ga i sa tela odstarnite nakon što se osuši ili ga uklonite mokrim peškirom.

Izvor: Miss7zdrava.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.