Koncert Stefana Milenkovića

Jedan od napoznatijih naših violinista, Stefan Milenković, održao je, posle duže pauze, virtuozni koncert u dvorani Kolarca, uz dirigentsku pratnju maestra Kristijana Mandeala i orkestra Beogradske filharmonje. Reputaciju "princa violine" Stefan Milenkovilć potvrdio je "Koncertom za violinu i orkestar op. 35" i "Manfred simfonijom op. 58" Petra Iliča Čajkovskog. Koncert koji će sigurno ući u muzičku istoriju. Šteta što Milenković, koji je još u januaru trebalo da nastupi u Beogradu, svirao samo jedan sat. 
Milenković, koji je prvi put u životu nastupio kad je imao svega tri godine, sada je profesor violine u na Džulijardu u Njujorku.
Tvrdi da u svetu ima mnogo kvalitetnih muziča, ali smatra da su njegovi osnovni aduti upornost i odlučnost. Milenković ističe da klasična muzika podrazumeva negovanje publike, što je potvrdio i ovim koncertom.
Kristijan Mandeal je rumunski dirigent. Usavršavao se kod Herberta fon Karajana i Serđu Čelibidakea, muzički je direktor Filharmonije "Đorđe Enesku". Sa Beogradskom filharmonijom sarađuje od 1984. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.