NEMA OPROŠTAJA OD BLIŽNJIH, UMIRETE SAMI: Potresna ispovest Jovane Brakočević iz Italije

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević Kancian koja sa suprugom Marčelom i četvorogodišnjim sinom Viktorom već godinama živi u Trevizu oglasila se na društvenoj mreži Instagram potresnim pismom želeći da opiše svojim pratiocima tešku situaciju u kojoj je našlo stanovništvo Italije.

Tridesetdvogodišnja sportistkinja svedok je mučnih scena koje potresaju čitav svet, a koje je izazvao smrtonosni korona virus.

- Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog. Danas se u italijanskog gradu Bergamo desilo nešto još gore. Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili... sami... bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to. Dragi moji vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima i centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što još uvek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće, da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će pokušati da ubedi bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi! - napisala je Jovana.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: joca2/Instagram

Pogledajte još