Taton je namerno bačen naglavačke

BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Francuski navijač Bris Taton namerno je bačen sa stepeništa u centru Beograda i pao je na glavu, a nije sam skočio, niti je slučajno pao kod garaže na Obilićevom vencu u centru Beograda, izjavio je u četvrtak pred Višim sudom u Beogradu veštak trasolog Miroslav Busarčević.

"Bačen je naglavačke sa visine od 4,28 metara sa gornjeg dela stepeništa, između platoa na Obilićevom vencu i odmorišta stepeništa. Isključujem slučajnost zbog ograde koja je tu postavljena da neko ne bi pao, a da je hteo da skoči, doskočio bi na noge", rekao je Busarčević u nastavku suđenja grupi od 14 optuženih za ubistvo Tatona.

Busarčević je naveo da je 17. septembra 2009. godine Taton uhvaćen za noge i bačen ili mu je neko podigao celo telo i bacio ga i dodao da je u tome učestvovalo najviše troje ljudi.

"Moguće je da je guran uz ogradu stepeništa pa je prebačen, da je stajao a neko mu je podigao noge i prebacio ga ili mu je neko podigao celo telo i prebacio ga. U tome je mogla da učestvuje jedna osoba, a najviše tri osobe. Imajući u vidu tragove na majici, bio je odgurnut na metalne šipke", rekao je Busarčević.

Pogledajte još