Mamić napao novinara, policija pokrenula postupak

ZAGREB, 23. decembra 2010. (Beta) - Zagrebačka policija pokrenula je prekršajni postupak protiv izvršnog potpredsednika fudbalskog kluba Dinamo Zdravka Mamića zbog pretnji novinaru T-portala Borutu Šipsu, potvrdio je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko.

Reč je o prekšajnoj prijavi zbog kršenja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

I novinar Borut Šips najavio je da će pokrenuti sudski postupak zbog uvrede i klevete protiv Mamića koji mu je, uz niz uvreda i psovki, pretio da će ga "prebiti kao mačku". U hrvatskoj javnosti Mamić je poznat po čestim pretećim i vulgarnim ispadima prema novinarima.

Njegov jučerašnji istup oštro je osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je od policije i državnog tužilaštva tražilo da kazni izvršnog potpredsednika Dinama.

"HND podseća da je ovo samo poslednji u dugačkom nizu prostačkih ekscesa Dinamovog funkcionera, od kojih apsolutno nijedan dosad ni na koji način nije bio sankcionisan, kao i da su meta njegovih napada po pravilu kolege novinari koji nastoje korektno da rade svoj posao", saopštilo je novinarsko udruženje.

Novinar Borut Šips u sredu je na konferenciji za novinare pitao Mamića da li je protivno Zakonu o sportu što je on čelnik Dinama, a njegov sin vlasnik agencije koja zastupa igrače, nakon čega ga je Mamić grubo izvređao i pretio prebijanjem, a umalo se i fizički obračunao s njim

Pogledajte još