Jovanović: Drugo poluvreme ne zaslužuje komentar

VITORIJA, 23. decembra 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izjavio je da je igra njegova ekipe u drugom poluvremenu susreta sa španskom Kahom Laboral u Vitoriji bila toliko loša da i ne zaslužuje komentar.

"Bilo smo loši u odbrani, imali smo slab pristup i razlika je brzo postala prevelika... Čestitam rivalu i treneru Dušku Ivanoviću na potpuno zasluženoj pobedi i prolasku u TOP 16 fazu", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle poraza njegovog tima od 71:87.

Jovanović je, ipak, ocenio da prvih 20 minuta igre nije bilo toliko loše za crno-bele, koji su prvu fazu takmičenja u Evroligi završili na četvrtom mestu na tabeli Grupe A.

"Veći deo prvog poluvremena smo igrali dobro, kontrolisali smo skok i šut za tri poena Mirze Teletovića, što je veoma važno kada se igra protiv Kahe. U poslednja dva minuta prvog poluvremena smo izgubili kontinuitet odbrane, primili dve trojke i rival se odlepio", naveo je Jovanović.

Šef stručnog štaba Kahe Laboral Duško Ivanović novinarima se obratio samo na španskom jeziku, a niko od domaćina nije želeo da prevede njegovu izjavu srpskim izveštačima.

Najefikasniji igrač Kahe u večerašnjem meču Mirza Teletović, koji je svih 17 poena postigao u drugom poluvremenu, istakao je da su crno-beli njegovom timu zadavali velike probleme u prvom delu igre.

"Znali smo da se protiv Partizana igra jako teško, pošto igraju dobru odbranu. Igrali su odličan presing u prvom poluvremenu, što nam je stvaralo probleme, ali smo u pauzi shvatili šta treba da radimo i stvari su legle na svoje mesto", ocenio je Teletović.

Srpski centar Dejan Musli, koji je na parketu prove samo minut, naveo je da je pobeda nad Partizanom za Kahu izuzetno bitna i zbog osvajanja drugog mesta na tabeli Grupe A i zbog samopuzdanja.

"Jako bitna utakmica za nas, a sa Partizanom se nikada ne zna na čemu si. I ove sezone su stvorili dobar tim i napravili veliki uspeh, ali smo mi osvojili drugo mesto i sada nas čeka nešto lakši žreb, a pobeda nam je bila bitna i na psihološkom plan. Okrećemo se sada ACB ligi u kojoj moramo da pobedimo sledeće utakmice", kazao je Musli.

Pogledajte još