NAJBEZBEDNIJI SEKS: U doba koronavirusa - vodite ljubav sami sa sobom

Gradske vlasti Njujorka, grada u kojem je od 8,7 miliona stanovnika koronavirusom zaraženo 12.000, objavio je priručnik za bezbedan seksualni život tokom epidemije, s naglaskom na to da je trenutno jedan od sigurnijih načina voditi ljubav sa svojim stalnim partnerom, prenosi "Njujork post".

Američko ministarstvo zdravlja, koje potpisuje priručnik, preporučuje građanima Velike jabuke, koja je sada potencijalno najveće žarište koronavirusa u svetu, da je ipak nasigurnije voditi ljubav sa samim sobom.

Masturbacija je najbezbednija, pogotovo ako pre i posle toga toplom vodom i sapunom operete ruke (ali i svoje igračke), jer je to jedini pouzdan način da se ne zarazite koronavirusom.

Drugi, mada manje bezbedan način sigurnog seksa, jeste vođenje ljubavi sa partnerom s kojim živite.

- Ostvarujte što manje bliskih kontakata s drugim ljudima, uključujući i seks, ako želite da sprečite širenje Kovida-19 - piše u priručniku objavljenom na gradskom sajtu.

Izbegavajte grupni seks, izbegavajte da se ljubite, a oni koji partnere traže preko interneta, neka se zadrže na video-susretima, porukama i četovanju, preporučuje njujorški priručnik za bezbedan seksualni život tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još