SIMPTOME OSETIO NAKON SUSRETA SA PRINCOM OD MONAKA: Princ Čarls pozitivan na koronavirus

Princ od Velsa nalazi se u samoizolaciji u dvorcu Balmoral u Škotskoj sa vojvotkinjom od Kornovla, koja je bez ikakvih simptoma, jer je bio pozitivan na testu za koronavirus.

Princ Čarls se razboleo samo nedelju dana nakon što se susreo s princom Albertom iz Monaka koji je zaražen koronavirusom, a koji je testiran pozitivno nakon što je 10. marta, 24 sata nakon što je poslednji put viđen sa kraljicom Elizabetom, sedeo nasuprot Princu od Velsa na jednom događaju u Londonu.

Dok se nije razboleo, naslednik prestola nastavio je da obavlja javnu funkicju uprkos krizi zbog koronavirusa – izbegavao je da se rukuje i koristio je japanski pozdrav "namaste".

Ali uprkos izbegavanju bliskog kontakta sa ljudima, zaražen je koronavirusom, a jedan član osoblja Bakingemske palate testiran je pozitivno pre njega.

- Princ od Valesa pozitivno je testiran na koronavirus. Pokazuje blage simptome, ali inače je dobrog zdravlja i poslednjih nekoliko dana radi kod kuće, kao i obično. Vojvotkinja od Kornvola je takođe testirana, ali nema virus. U skladu sa vladinim i medicinskim savetima, princ i vojvotkinja su sada samoizolovani kod kuće u Škotskoj - rekao je portparlog Bakingemske palate.

Čini se da se Kraljevska porodica već pripremljena za slučaj, kažu izvori Dejli mejla sa britanskog dvora.

Kraljica je sa princom Filipom u dvorcu Vindsor, princ Villiam i Kejt su u Amner Holu u Norfolku, a Čarls i Kamila u Škotskoj.

Izvor: Nedeljnik.rs
Foto: On Demand News - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još