Hodžson: Možemo do četvrtog mesta

BEOGRAD, 24. decembra 2010. (Beta) - Trener Liverpula Roj Hodžson ocenio je da njegova ekipa ove sezone može da izbori plasman u Ligu šampiona, ali da će joj za to biti neophodna pojačanja.

Liverpul je trenutno deveti na tabeli sa devet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Čelsijem. Prva četiri tima iz Premijer lige obezbediće plasman u Ligu šampiona ili kvalifikacije za to takmičenje.

Hodžson smatra da bi Liverpul mogao da se primakne vodećim ekipa posle predstojećih utakmica koje će "crveni" igrati za praznike - protiv Blekpula, Vulverhemptona, Boltona i Blekburna.

"Možemo da se borimo za četvrto mesto, imamo priličan zaostatak, ali mislim da to nije nemoguće. Mnogo puta sam video da su ekipe koje su bile 'jednom nogom' u drugoj ligi izbegle ispadanje, ali i klubove koji su trebali da osvoje trofeje pa ih nisu osvojili", rekao je Hodžson britanskim medijima.

"Sve je moguće, a mi ćemo se boriti sve dok budemo imali šanse. Ali, treba biti realan i ne davati uzaludna obećanja", dodao je Hodžson.

Liverpul je ove sezone zabeležio najgori početak u Premijer ligi još od sezone 1953-1954.

"Ako nam budu dostupni pojedini igrači moći ćemo da se pojačamo, a samim tim i ostvarimo bolje rezultate. Važno je da dovedemo bolje igrače od onih koji su nam sada na raspolaganju. Verujem da su naši fudbaleri mnogo bolji od onoga što pokazuju na terenu", rekao je Hodžson.

"Ali, plašim se da tip igrača koji bi nas pojačao, neće biti na raspolaganju u januaru, čak i ako budemo imali novca da ga kupimo", dodao je on.

Pogledajte još