Papa održao ponoćnu misu u Vatikanu

0

VATIKAN, 25. decembra 2010. (Beta-AFP/AP) – Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Benedikt XVI osudio je kasno sinoć za vreme božićne mise u bazilici Svetog Petra sve one "koji seju nasilje i rat u svetu".

VATIKAN, 25. decembra 2010. (Beta-AFP/AP) – Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Benedikt XVI osudio je kasno sinoć za vreme božićne mise u bazilici Svetog Petra sve one “koji seju nasilje i rat u svetu”.

“Gospode, ispuni skroz svoje obećanje: slomi štapove nasilnika, spali cipele (vojnika) kako bi se okončalo vreme s krvavima odorama”, rekao je papa tokom mise pred nekoliko hiljada vernika.

“Zahvalni smo za tvoju dobrotu, ali Te molimo još jednom da pokažeš svoju snagu i uspostaviš dominaciju istine, ljubavi i mira u svetu”, dodao je Benedikt XVI.

Papa je rekao da “slabost da je neko malo dete pokazuje, pred pretencioznim silama sveta, silu svojstvenu bogu”. “To malo dete je upalilo u ljudima svetlost i dobrotu i dao im je snagu da se suprotstave tiraniji moći”, dodao je papa.

Rimokatolički poglavar se pomolio za “istinsko bratstvo i snagu da se pomogne onima kojima je to potrebno”. Kao i prošle godine, ponoćna misa je održana ranije oko 22.00 zbog zdravlja 83-godišnjeg pape.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.