PO SNIŽENIM CENAMA: Švajcarski hotel nudi poseban paket usluga "Kovid-19"

U danima samoizolacije i socijalnog distanciranja, slogan švajcarskog hotela "Le Bijou" - "budite u hotelu potpuno sami" poprimio je sasvim novo značenje.

Pošto je lanac hotela "Le Bižu" (Dragulj) već ranije osmislio koncept pružanja hotelskih usluga po kome gosti mogu u potpunosti da izbegnu kontakte sa drugim ljudima, suosnivač i izvršni direktor, Aleksander Hubner, navodi da im nije bilo teško da pokrenu program "Kovid-19".

Jedine novine koju bi ovaj luksuzni paket usluga trebalo da obuhvati su mogućnost posete lekaru i dostava hrane.

"Le Bižu" ima 42 smeštajne jedinice – koje Hubner opisuje kao "luksuzni Erbienbi" (Airbnb) – raspoređene po raznim gradovima širom Švajcarske. Apartmani su opremljeni kuhinjom, saunom, džakuzijem, imaju kamin i teretanu.

Osim radnika zaduženih za čišćenje, hotel uopšte nema drugog osoblja, čak ni recepciju. Gosti tokom boravka imaju aplikaciju, a na usluzi im je 24 sata asistent preko kojeg mogu da naruče obrok, ličnog kuvara, namirnice, masažu, taksi i još mnogo toga, a sada su neke usluge prilagođene novonastaloj situaciji.

- Čitava stvar je postavljena tako da smeštaj bude potpuno automatizovan tako da gost ne mora da se sreće sa drugim ljudima - naglašava Hubner i dodaje da to što su pokrenuli paket usluga "Kovid-19", predstavlja logičan potez.

Pošto su uočili da gosti ostaju sve duže i da se češće interesuju za posete lekara, odlučili su da sve to pretvore u jedan osmišljen paket usluga. Paket "Kovid-19" je prilagodljiv i omogućava posete lekaru, testiranje na koronavirus, čak i celodnevnu negu sedam dana u nedelji, jer su sklopili ugovor sa privatnom klinikom koja će gostima pružati medicinske usluge.

Hubner navodi da je hotel prethodne nedelje imao ukupno pet rezervacija, ali da je od uvođenja nove ponude interesovanje počelo eksponencijalno da se uvećava. Iako se još može rezervisati smeštaj samo na jednu noć, ipak većina se odlučuje za boravak između dve nedelje i dva meseca.

Sastav gostiju je pola-pola. Deo čine turisti koji borave u Švajcarskoj, a deo stariji stanovnici koji nemaju pomoć u kući.

Iako goste savetuju da ukoliko su pozitivi na virus ostanu kod svoje kuće, kako to nalažu smernice koje je propisala švajcarska vlada, ukoliko gosti imaju samo blage simptome, ili su asimptomatski, ne mogu da garantuju da neki od gostiju nisu bili zaraženi.

Svesni su činjenice koju je objavio kineski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, da koronavirus mogu da prenose i osobe koje nemaju vidljive simptome, i mada hotel nema osoblje, Hubner naglašava da se pridržavaju svih mera predostrožnosti zbog koronavirusa.

Sobe će sada biti čišćene i pre i posle boravka, ali ne i tokom. Odvoz smeća će se obavljati u dogovoru sa gostima, a isporuke će biti dostavljane do ulaza u dvorište, umesto da budu unete u apartman i raspakovane. Osoblje zaduženo za održavanje higijene u hotelu, takođe će imati svu propisanu zaštitnu opremu.

- S obzirom na to da je pandemija koronavirusa dovela do ozbiljnog pada tražnje za ovom vrstom turističkih usluga, tako su i opale i cene. Ono što bi u normalnim okolnostima u "Le Bižuu" koštalo 1.000 dolara po noći, trenutno se nudi po upola nižoj ceni. Gosti mogu da se jave doktoru dva puta dnevno za dodatnih 800 dolara ili da urade interni test na koronavirus u sobi za dodatnih 500 dolara. Usluga medicinske sestre 24 sata, sedam dana nedeljno takođe je dostupna za dodatnih 5.000 dolara dnevno - kaže Hubner.

Tako dvonedeljni boravak u "Dragulju" može koštati između 6.000 i 77.500 dolara, u zavisnosti od toga za koji se paket usluga gosti odluče.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.