“Smart City”: Pogledajte panel "IOT u službi pametnih gradova"

Konferencija o tehnološkim inovacijama za pametne gradove budućnosti "Smart city", gde su predstavljeni aktuelni razvoji pametnih gradova u Evropi, održana je 4. marta u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada.

Prvi panel pod nazivom "INTERNET OF THINGS FOR SMART CITIES" (IOT u službi pametnih gradova) moderirao je Toni Richard Crisolli, Friedrich Naumann Foundation, a njegovi sagovornici ovom prilikom bili su: Nenad Gligorić, DunavNET; Aleksandar Mastilović, Regulatorna agencija za komunikacije BiH; Prof. Dragan Jovanović, Departman za saobraćaj, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad; Vladan Nešić, Telekom Srbija i Janko Pavlović, Digital Worx.

U okviru prvog panela, diskutovalo se o smart aplikacijama i spremnosti na promene, koja se odnosi na nameru da učinimo bolji život za nas i društvo.

Važno je pratiti šta se dešava u regionu, ali moramo pokrenuti industriju i građane, rekli su govornici.

- Moramo da kažemo da ćemo biti ljuti ako gubimo sat vremena u prevozu, na šalteru, plus zagađujemo okolinu, gubimo vreme za porodicu, a sve to će uticati i na glasanje – rekao je na konferenciji Aleksandar Mastilović.

Organizator Konferencije je Udruženje "Centar za lokalnu demokratiju", Color Media Communications, u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

O čemu se još tokom panela diskutovalo poslušajte u video snimku u nastavku:

Foto: CMC

Pogledajte još