ĐORĐE DAVID OTKRIO KAKO SE ZARAZIO KORONAVIRUSOM: Ponašao sam se primitivno, mislio sam da sam nedodirljiv

Pevač Đorđe David pozitivan je na koronavirus i trenutno se leči na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije.

Đorđe David je otkrio gde se zarazio, sa kim se viđao, ali i kakvi su simptomi bolesti. Uputio je apel građanima da ostanu kod kuće, a potom tvrdio da je još javnih ličnosti zaraženo.

- Vrtim film gde sam zakačio, ko je taj neko ko mi ga je preneo. Ovo je ozbiljna stvar i ne treba da se zeza dalje, priču treba ozbiljno shvatiti. Zaprao, ponašao sam se primitivno, kao što se većina ljudi danas ponaša, misleći da sam nedodirljiv, da ne može ništa da mi se desi, da sam ja srebrni letač koji je do te mere jak da nikakav virus ne može da ga upropasti - počeo je ispovest pevač iz karantina u bolnici.

- Kašljem od januara, a onda sam napravio nekoliko hiljada kilometara, kroz Makedoniju i južnu Srbiju, vozeći se svojim kolima i kontaktirajući sa ljudima na način na koji sam kontaktirao nezaštićen jer ne ulazim u masu. A onda sam shvatio da sam tih dana bio u kontaktu sa 500 ljudi. Ko god ti priđe u Nišu, Vranju, Makedoniji slikaš se, ne razmišljajući da ti se nešto može desiti - pričao je roker, srećan što je njegova devojka Ana, s kojom ima ćerku, bila pribrana i odgovorna i nije mu dala da ulazi u stan i sa njom i detetom se viđao samo ispred zgrade.

- Ja sam posle toga, mislim da je bilo 18. ili 19. mart, seo na bicikl i prešao 40 kilometara, i nakon 24 sata sam popio krevet. Nije mi bilo dobro, kretalo je sa blagom vrtoglavicom. Noć između 23. i 24. sam doživeo nevidljivog neprijatelja koji mi pušta električnu energiju kroz organizam. Bukvalno od dlake poslednje na glavi do palca kao da mi je struja prolazila kroz telo. Trčao sam po stanu i jaukao, tušarao sam se nekoliko puta, izmerio temperaturu 37,8 do 39. I onda sam dobio prekid filma, onda u podne se razbudim - 34,9.

Dalje je David opisao kako je stigao na Infektivnu klinuku, da su mu odmah snimili pluća i da je ubrzo dobio informaciju da ima ozbiljnu upalu pluća.

- Stavljaju me u boks i od tog trenutka kada god jače udahnem, počnem da kašljem 2 minuta i to cepa do pupka. Taj bol, to razdiranje u plućima, u sredu su me prebacili na pulmologiju - ispričao je.

- Što se tiče mojih prijatelja, Goran, žena njegova, moji divni klinci koje mentorišem u "Zvezdama Granda" na sreću nemaju nikakve simptome, Ivana Peters je odavno prešla crvenu zonu. S njom sam se video 3. marta - rekao je David i poručio svima da se ova bolest ne leči sa litar rakije i belim lukom i da svi treba da mislite na svoje najbliže, ako ne na sebe, i svi da ostanu kod kuće.

- Mislim da kao javna ličnost treba da javno kažem da sam zaražen, a ima dosta javnih ličnosti koji to kriju - rekao je na kraju Đorđe David.

Izvor: Kurir.rs/Blic.rs
Foto: djordje_david/Instagram

Pogledajte još