Bolnica na Sajmu primila prve pacijente

U privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu danas je primljeno prvih deset pacijenata koji su zaraženi novim koronavirusom, saznaje se u Ministarstvu zdravlja.

Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Na sajmu u Beogradu biće zbrinuti zaraženi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni za komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5, Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Osim lekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi.

Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, pacijentima će se u tom prostoru dopremati i hrana, konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni, a osim toga, ceo sajam je prekriven vaj-faj signalom.

Lista svih stvari koje pacijenti mogu da ponesu sa sobom tokom lečenja u privremenoj bolnici objavljena je na sajtu covid19.rs.

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Privremene bolnice su organizovane i u Novom Sadu i u Nišu.

Izvor: Novosti
Foto: Министарство одбране и Војска Србије - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.