POBEDIĆEMO ZAJEDNO: Nikola Rosić izlečen od koronavirusa (FOTO)

Tridesetpetogodišnji srpski odbojkaš Nikola Rosić šokirao je svoje pratioce na društvenoj mreži Fejsbuk objavivši da je bio zaražen koronavirusom i da je uspeo da se izleči od opasne bolesti.

Nekadašnji reprezentativac je svojim fanovima do detalja opisao kroz šta je prolazio tokom lečenja, zahvalio lekarima koji su brinuli o njegovom zdravlju i poslao poruku svima da poštuju naredbu državnih organa i ostanu kod kuće, kako bi se prenošenje virusa zaustavilo.

- Posle mnogo pobeda, onih sportskih, ovoga puta sam uspeo da pobedim u najvećoj životnoj borbi – protiv virusa Korona. Nakon blage temperature i samoizolacije zbog sumnje na koronu, test je pokazao da sam pozitivan. Od tog trenutka sam sebi postavio million pitanja, kako, gde, šta dalje? Rekli su mi da su moji simptomi blaži i da ću se uz terapiju brzo oporaviti. I bili su u pravu. Doktori, heroji sa Infektivne klinike i Bolnice "Dragiša Mišović", heroji koji vode računa o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom na Beogradskom Sajmu, u najboljim mogućim uslovima koje su mogli da organizuju. Aplauz koji dobijaju u 20 h je malo u odnosu na sve ono što ti požrtvovani ljudi rade za nas i našu zemlju svakodnevno. Hvala Bogu da su moja porodica i moji prijatelji sa kojima sam bio u kontaktu dobro, da su svi u svojim domovima i prate instrukcije nadležnih organa. Zahvalan sam im na ogromnoj podršci i ljubavi koje su mi pružali sve vreme... Zahvalan sam Bogu na sjajnim ljudima koje sam upoznao tokom boravka u bolnici, što sam imao čast da popričam sa valjevskim episkopom Milutinom i što sam imao sjajan tretman u svakom trenutku. Nakon dva negativna testa, ja sam konačno kod svoje kuće i sa svojom porodicom. Obraćam se svima ovom prilikom sa porukom da se čuvate, da ostanete kod kuće i vodite računa o sebi i svojima. Ako osetite prve simptome, ne čekajte, nego se javite doktorima i testirajte se. Svi u ovakvim situacijama moramo pokazati odgovornost, misliti jedni na druge, jer je to jedini način da se svi izborimo sa situacijom koja nas je snašla. Pobedićemo zajedno! - napisao je Nikola uz fotografije sa Beogradskog sajma, gde se poslednjih dana lečenja nalazio.

Podsetimo, Nikola je u dugogodišnjem braku sa Olgom, sa kojom ima sina Vuka, a poslednjih nekoliko godina nastupa za jedan rumunski klub.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Nikola Rosic/Facebook

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.