Blanka Vlašić sportista godine u Hrvatskoj

ZAGREB, 26. decembra 2010. (Beta) - Zvanično najbolja atletičarka sveta, Blanka Vlašić i osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama u Vankuveru, skijaš Ivica Kostelić, izabrani su za sportiste godine u Hrvatskoj.

"Oni koji su bolje pratili moje nastupe proteklih godina videli su da nešto nije baš kako treba, ali drago mi je da sam uspela da se 'kamufliram'...Bez teških trenutaka nema napretka, kada je sve dobro čovek se opusti. Nadam se da ću sledeće sezone ostvariti još jedan korak naprijed", rekla je Vlašićeva na današnjoj dodeli priznanja u Zagrebu.

Kako prenosi agencija Hina, Hrvatska skakačica u vis ove sezone je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, kao i na Svetskom dvoranskom. Trijumfovala je u Dijamantskoj ligi, a Medjunarodna atletska federacija proglasila je za najbolju atletičarku sveta.

Ugledno priznanje dodeljuje dnevnik Sportske novosti od 1950. godine, a izbor se obavlja glasovima sportskih novinara. Ovo je Vlašićevoj peto priznanje, a četvrto uzastopno.

Za ekipu godine u Hrvatskoj proglašene su košarkašice Gospića, koje su osvojile domaću "duplu krunu" i pobedile u regionalnom takmičenju.

Reprezentacijom godine proglašeni su vaterpolisti, koji su pobedili na EP.

Pogledajte još