Kjuzak završio snimanje "Gavrana"

Kako piše "Blic", ekipa holivudskog filma “Gavran” sa Džonom Kjuzakom u glavnoj ulozi ovih dana je privela kraju snimanje u studiju PFI u Šimanovcima, te će film uskoro ući u proces postprodukcije.

Mark D. Evans jedan od producenata uzbudljive priče o poslednjim danima života čuvenog američkog pesnika Edgara Alana Poa ispričao je američkim medijima da su zadovoljni uslovima snimanja u Beogradu, te da ne bi mogao da zamisli nikog drugog u ulozi Poa nego samo Džona Kjuzaka.

- Određeni delovi Beograda i Budimpešte zamenjuju Baltimor. Iako smo u početku želeli da snimamo u Baltimoru, uvideli smo da bi nam troškovi bili veliki, a osim toga neka mesta u Baltimoru iz 1849. više ne postoje. Tri nedelje smo snimali u Budimpešti, počev od 3. novembra, a ostatak u Beogradu, gde se stvari privode kraju. Snimali smo na lokacijama koje su zadržale autentičnu arhitekturu iz tog perioda. Koristili smo i vizuelne efekte kako bismo poboljšali scene koje su snimane u luci i duž priobalja. Ekipa je trenutno u Beogradu, gde je veoma hladno i pada sneg - objašnjava Evans, a prenosi "Blic".

Iako su mnogi skeptični kada je u pitanju izbor glavnog glumca Džona Kjuzaka, te mu se zamera da neće uspeti da dočara Edgara Alana Poa na adekvatan način, Evans misli suprotno:

- Teško mi je da zamislim da neko drugi igra Poa. Kjuzak je sve što možete da zamislite u vezi s tim čovekom: intenzivan, zamišljen, mračan, ali istovremeno ironičan i zabavan, kao i sve ostalo što možete zamisliti da jedna takva ličnost poseduje - zaključio je Evans.

Kako su snimljene i poslednje scene u enterijeru, biće potrebno pet meseci rada u postprodukciji pre nego što publika bude dobila priliku da vidi Beograd u ulozi Baltimora s kraja 19. veka. Tokom boravka u prestonici ekipa “Gavrana” snimala je na Dorćolu, te Narodnom pozorištu, kao i ispred Skupštine, dok su noćna snimanja bila rezervisana za manje ulice u blizini ušća Save u Dunav.

Pogledajte još