Novi restorani u Beogradu

Uzbudljiva gastronomska godina je iza nas. Otvoreno je mnogo restorana, koji su se vodili različitim konceptima, što i održava tu raznolikost koja naš grad svrstava “rame u rame“ sa evropskim metropolama.

Sada imamo i:

(old_image)

Lorenzo & Kakalamba - Restoran koji je mnogo više od mesta gde ćete samo utoliti glad. Sve što u njemu vidite možete i da kupite, jer ovaj restoran je ujedno i galerija. Enterijer spaja renesansnu Firencu i karakterističi Pirot, pa ukoliko vam se dopadne stolica, sto, čaša tražite da vam zapakuju “za poneti” zajedno sa delom ručka koji niste uspeli da pojedete.

(old_image)

Vivio – Novobeogradski restoran koji svojim jednostavnim dizajnom enterijera podseća na njujorške barove i restorane. Odlikuju ga i povoljne cene i bogata gastronomska ponuda, specijaliteti iz najpoznatijih i najboljih nacionalnih svetskih kuhinja. Takođe, tu su i tradicionalna srpska kuhinja i kuvana dnevna jela kao posebna remek-dela na tanjiru.

(old_image)

Medijapan

Japanski restoran sa jedinstvenim konceptom, koji sa jedne strane nudi opuštajući obrok, a sa druge se bavi temama kao što su: ekologija, osobe sa invaliditetom, pravo na razliku, jednaka prava žena i muškaraca, dece, mladih, marginalizovanih grupa i zaštita nacionalnih manjina.

Kompletan enterijer restorana urađen je od recikliranog materijala, pa su tako stolovi napravljeni od kada za kupatilo, a sve stolice izgledaju drugačije.

(old_image)

Concept
– Eksterijer ovog restorana vas, verovatno, neće impresionirati, ali trebalo bi da smo svi već naučili da po spoljašnosti ne treba suditi. Nenametljivo ali uslužno osoblje, i to isključivo devojke obučene u klasično crno bele kombinacije, beli stoljnjaci prijatna atmosfera...Sve “miriše“ na fine dining. To i jeste bila zamisao vlasnika – restoran s fine dining konceptom: vrhunski restoran sa odličnim osobljem, od konobara do kuvara, koji će vam servirati kvalitetnu hranu, nuditi dobra vina uz finu atmosferu i opuštajuću muziku.

(old_image)

Public Dine & Wine –moderan enterijer kompletno je urađen u staklu dozvoljava vam da uživate u pogledu od kog zastaje dah. Internacionalna kuhinja “krije” specijalitete od mesa pečenom na kamenju lave i odlčne mesne delikatese firme Public Meat and Deli. Ono što izdvajaju je: rolovano dimljeno prase, sušena svinjska plećka i but, rolovana teletina, jagnjetina, kao i ručno pravljene paste. Specijalna selekcija inostranih sireva sa tradicijom starom nekoliko stotina godina i domaći ovčiji sir iz hrastove kore su tu ukoliko želite malo da zamezite uz pićence.

Izdvoli smo najvažnije, bilo je toga još, a i biće, nadamo se i u 2011.

Nek nam je svima i prijatna i ukusna ova godina.


Tekst: Marija Milenković

Pogledajte još