SIMBOLIČNO: Blizanci rođeni usred pandemije dobili imena Korona i Kovid

Iako pandemija virusa korona većini ljudi nije donela ništa lepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su svoje blizance rođene za vreme pandemije nazvati Korona i Kovid.

Majka Preti Verma (27) za "Hindustan Times" otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece. Dodali su, ipak, da će možda promeniti odluku.

- Blagoslovena sam blizancima, devojčicom i dečakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam ih u teškim okolnostima pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kada je i medicinsko osoblje počelo tako da ih zove, odlučili smo da ih nazovemo prema pandemiji - rekla je Preti.

Opisala je i s čim su se nosili od trenutka kad su joj, kasno uveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

- Kasno uveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako se moj suprug uspeo snaći da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali lekari i sestre su bili jako predusretljivi - ispričala je mlada mama.

Izvor: Novosti/Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još