U SKLADU SA MERAMA VLADE: Zbog koronavirusa u Meksiku prestaje proizvodnja piva "Korona"

Predstavnik meksičke kompanije za proizvodnju piva "Grupo Modelo" objavio je da će privremeno biti obustavljena proizvodnja njihovog najpoznatijeg brenda, piva "Korona" koje se izvozi u 180 zemalja jer je u skladu sa merama vlade u borbi protiv suzbijanja širenja koronavirusa ova delatnost proglašena za nestratešku.

Meksička vlada je prošle nedelje, pošto je broj slučajeva zaraženih koronavirusom u toj zemlji premašio hiljadu, proglasila vanredno stanje i donela odluku da se obustavi rad svih sektora koji nisu vitalni za normalno funkcionisanje zemlje. U skladu sa ovim merama kompanija "Gropo Modelo" će morati da obustavi proizvodnju svoje najpoznatije marke piva, "Korona".

Iz pivare su naveli da je proizvodnja prestala u nedelju, a da su pre toga izvršene pripreme i prilagođavanje proizvodnih kapaciteta da se sa proizvodnjom nesmetano nastavi kada prođe vanredno stanje.

- Ukoliko savezna vlada odluči da izda dodatne smernice i pivo stavi na listu agroindustrijskih proizvoda čija je proizvodnja dozvoljena, 'Grupo Modelo' je spreman da nastavi proizvodnju i pored toga što više od 75 odsto našeg osoblja radi od kuće - dodaje se u saopštenju.

Po odluci vlade sve proizvodne grane vezane za poljoprivredu i proizvodnju hrane se smatraju vitalnim i neće biti prekinute, tako da se u kompaniji nadaju da će ukoliko dospeju na ovu listu moći da nastave sa proizvodnjom svoje poznate marke piva Korona.

Kompanija "Grupo Modelo", je deo pivarske grupe "Anheuser-Busch InBev" iz Belgije i poseduje 11 pivara na teritoriji Meksika.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.