Stiv Frensis loš i za kinesko prvenstvo

PEKING, 28. decembra 2010. (Beta-AP) - Trostruki učesnik ol-star utakmice NBA lige Stiv Frensis napustio je kinesko prvenstvo posle samo četiri utakmice u dresu Peking Daksa.

Frensis je za dve nedelje u Kini odigrao svega 14 minuta, pošto je potpuno van forme. Ekipu je i definitivno napustio u toku utakmice sa Điangsu Dregonsima, u kome su "pekinške patke" pobedile sa 104:89.

Frensis će zato ostati bez 800.000 dolara koliko je prema izveštajima medija trebalo da zaradi za sezonu u Pekingu.

"Nesrećan sam, ali fizički nisam spreman da pomognem saigračima na terenu, a pošto je ekipa u dobroj formi verujem da je najbolje rešenje za obe strane da raskinemo moj ugovor", kazao je 33-godišnji Frensis za televiziju Peking.

Trener Peking Daksa Min Lulej nudio je Frensisu ličnog trenera da ga vrati u formu, ali je košarkaš insistirao na većoj minutaži.

Frensis je u Peking doveden pošto se očekivalo da će biti magnet za publiku, posebno jer je nekada u Hjustonu igrao sa najboljim kineskim košarkašem Jao Mingom.

Prosečno je tokom devet sezona u Hjustonu, Orlandu i Njujorku beležio 18,1 poen i šest asistencija po meču.

Bio je najbolji debitant u NBA ligi 2000. godine i učesnik ol-star 2002, 2003. i 2004. Kasnije je došao u Kinu gde igra još nekoliko bivših NBA igrača, među kojima i Stefon Marburi, takođe nekadašnji ol-star košarkaš.

Pogledajte još