fbpx

Gumball 3000

Beograđani su drugog maja imali priliku da nakratko osete atmosferu najglamuroznijeg relija na svetu, Gumball 3000. Stotinak luksuznih automobila, koji više liče na avione, proleteli su prestonicom.
Dočekani su ispred Skupštine grada, uz više hiljada oduševljenih građana. Učesnici i organizatori trke iznenadili su se brojem prisutnih. U Skupštini grada  priređen je koktel, za vreme koga se gradonačelnik, Nenad Bogdanović, obratio prisutnima, rekavši da je ovo za nas bio važan degađaj i da će se sledeće godine učesnici ovog prestižnog relija zadržati nekoliko dana.
Iz centra, ulicama grada, preko autoputa, “Gamboleri” su odjurili do aerodroma “Nikola Tesla”, gde su ih čekala tri ruska teretna aviona “Antonov” . Oni koji su od publike došli na aerodrom, mogli su da prate dalje dešavanje samo kroz ogradu, oko 300 metara udaljenu od parkiranih aviona i automobila. Iz naše perspektive, izgledali su kao zatvorenici koji hoće napolje. Mi smo imali privilegiju da ispratimo ukrcavanje vozila u teretnjake i poželimo vozačima srećan put za Puket, Tajland.
Oni koji su se prijavili za “Put oko sveta za osam dana”, krenuli su u nedelju, 30. aprila, iz Londona, a završiće 7. maja, u Los Anđelesu. Dakle, 120 automobila, 8 dana, 4800 kilometara brze vožnje širom tri kontinenta. Atraktivno, jedinstveno i glamurozno. Nezaboravno.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.