"Vogue" proglasio najbolje odevene dame

Kao i svake godine, čuveni modni časopis "Vogue" izabrao je 20 najbolje odevenih dama za proteklu godinu. Međutim, ovoga puta se desilo veliko iznenađenje u vidu izostanka "ledene modne kraljice" Ane Vintur, koja ne samo da nije ponela ovu laskavu titulu, kako su mnogi očekivali, več je uopšte nema na listi od TOP 20! 

Za najbolje odevenu damu u ovoj godini proglašena je Aleksa Čang uz obrazloženje da "ona oseća stvarnu glad za modom i da se voli odevati od trenutka do trenutka. Svojim omiljenim dizajnerima Miu Miu i Chanelu uvek daje svoj dašak 'geek chic-a' ".

Na drugom mestu je "oličenje starog holivudskog glamura" Anđelina Žoli, koja, piše Vogue, "ultimativno izgleda moćno i seksi", a treće mesto na ovoj prestižnoj listi pripalo je glumici Keri Muligan. Zvezda "Harry Pottera" Ema Votson našla se na šestom mestu, a u "Vogue"-u navode kako joj je nova frizura pripomogla u tome da se odmakne od slike slatke male djevojčice spremne za matursko veče. Na 10. se mestu ove godine našla Kejt Mos, koju je isti časopis ranije ove godine proglasio modnom ikonom decenije.

Lady Gaga, koja svojim modnim izrazom, ako ništa drugo, privlači jako puno pažnje, našla se na 13. mestu "Vouge"-ove lestvice, dok je američka prva dama Mišel Obama svrstana na 15. mesto. Top 20 listu ove godine zaključuje Viktorija Bekam za koju u "Vogue"-u kažu: "Čini se da je konačno pronašla svoj stil. Prava formula je jednostavnost i to na njoj pali".

20 najbolje odevenih žena u 2010. godini po izboru časopisa "Vogue":

1. Alexa Chung
2. Angelina Jolie
3. Carey Mulligan
4. Edie Campbell
5. Elisa Sednaoui
6. Emma Watson
7. Freja Beha Erichsen
8. Josephine de la Baume
9. Julia Bestoin Roitfeld
10. Kate Moss
11. Kate Winslet
12. Keira Knightley
13. Lady Gaga
14. Lara Stone
15. Michelle Obama
16. Michelle Williams
17. Olivia Palermo
18. Rosie Huntington - Whiteley
19. Samantha Cameron
20. Victoria Beckham

N.D.

Pogledajte još