Đurić: Stanojević bolji od Rajevca

Priznanje Milovanu Rajevcu za nezadovoljstvo u Partizanu. Prvi čovek srpskog šampiona Dragan Đurić smatra da je najbolji trener godine Aleksandar Stanojević, jer je bio izuzetno uspešan u našem fudbalu.

Uz titulu i veliki uspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, na domaćoj sceni pretrpeo je samo jedan poraz (Vojvodina 2:0), a sa "crno-belima" je slavio u oba derbija sa Crvenom zvezdom.

- Srpska kuća fudbala je ispala krajnje nekorektna prema našem klubu i treneru - razočaran je Đurić. - Rezultat je bio 6:6, a onda je glas predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića presudio da priznanje dobije Rajevac. Po nama je normalno da najbolji bude Stanojević, jer je osvojio titulu u Srbiji i uveo ekipu u Ligu šampiona. Ima i jesenju titulu, Partizan igra najefikasnije i najatraktivnije u našoj ligi. Uz poštovanje rezultata Gane na Svetskom prvenstvu i njegovog rada, ne znam šta je Milovan Rajevac doneo srpskom fudbalu.

Crno-beli, ipak, pre svega brinu o sebi. Uspesi u poslednje vreme morali bi da se iskoriste kako bi klub napredovao. Jedna od želja za 2011. prvog čoveka Partizana je rešavanje pitanja stadiona. Doteran je za Ligu šampiona, ali navijačima i dalje pruža uslove koji su, najblaže rečeno, nezadovoljavajući. I u FSS se mnogo priča o objektima na kojima se igra već decenijama, a čekaju se i konretni potezi države, koja je najavila pomoć.

- Prvo mora da se odluči da li rušiti postojeće stadione ili ih renovirati! Mi često radimo na objektu u Humskoj, ali UEFA će i sledećeg leta da nam traži nešto novo - ističe Đurić.
(old_image)
Ni u Partizanu ne znaju šta bi sa sopstvenim stadionom. Ne zbog toga što su bez ideje, već zbog činjenice da konkretni potazi zavise od države.

- Imamo problem kao i ostali klubovi, koji bi država trebalo da reši. Ako država nije zainteresovana da radi zajedno sa klubovima, moraju da se nađu krediti ili investitori - kaže Đurić. - Da se uloži 40-50 miliona evra, da bi nam renovirani stadioni bar ličili na one u Evropi.

Zanimljivo je da u klupskim prostorijama u Humskoj postoji fotografija na kojoj je zapadna tribina pre 60-ak godina pokrivena, a danas, na izmaku 2010. godine, na stadionu kisnu svi osim onih u loži!

- Novi izgled i komfor na tribinama je jedan od načina, uz dobre rezultate, da imamo više publike. Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti nešto konkretno da uradimo, jer će doći dan kada naši stadioni neće da ispunjavaju minimum uslova za takmičenje u Evropi - poručuje Đurić.

Predsednik crno-belih najavljuje i izgradnju hotela za mlađe kategorije u sopstvenom sportskom centru u Zemunu:

- Moj mandat je četiri godine. Planirali smo ulazak u Ligu šampiona sledeće sezone, ali smo, na sreću, "poranili". Sada nam je isti uspeh mnogo važan. Rešio bi nam mnoge probleme, stali bismo na stazu uspeha kojoj nema kraja. Planiramo u našem sportskom centru hotel u kojem bi deca živela sve do 18. godine. Nadam se da ćemo da rešimo problem sa građevinskom dozvolom - rekao je Đurić za "Sport".

Planovi su jasni, ali uvek najviše zavise od rezultata prvog tima. Ako Partizan ostane nedodirljiv u Srbiji i ponovo stigne do evropske elite, Đurić je uveren da klub čeka izuzetno lepa budućnost.

Igračima pet miliona

Morali ste mnogo novca da izdvojite i za premije, zbog Lige šampiona i nove titule u Srbiji, neki igrači (pre svih Moreira) imaju „jake“ ugovore?

- Isplatili smo pet miliona evra fudbalerima - ističe Đurić. - Premija za Ligu šampiona iznosila je 40.000, tu je i naša titula, ugovorne obaveze prema prvotimcima... A veliki je broj fudbalera koji su dobili pune premije. Zaslužili su novac, zahvaljujući njima klub ima zaradu od učešća u evropskoj eliti. Daj Bože da im sledeće godine damo još više!

Od Tošića 20 odsto

Vlasnik Banata Mirko Vučurević se žali da ne dobija deo novca na koji ima pravo od transfera Zorana Tošića?

- Reč je o manje od 20 odsto od transfera, a dobili smo od suda nalog da ne možemo da isplatimo novac Banatu, koji ima obaveze prema agenciji čiji je Tošić igrač - objašnjava Đurić. - Pare su spremne i kad dobijemo dozvolu biće uplaćene. Zbog toga su sve te priče bez osnova, problem je između Banata i menadžera, ne u Partizanu.


www.novosti.rs

Pogledajte još