Radnici Slobode vratili se na posao

ČAČAK, 29. decembra 2010. (Beta) - Radnici vojne fabrike Sloboda u Čačku vratili su se u sredu na posao, dva dana nakon požara i lančanih eksplozija koje su trajale oko 20 sati.

U sindikatu Slobode agenciji Beta je rečeno da uslovi za rad još nisu normalizovani, da po halama još ima šuta od oštećenih plafona, od eksplozija su na većini kancelarija i hala popucala stakla zbog čega hale ne mogu dovoljno da se zagreju, ali da su svi radnici u prvoj smeni došli u fabriku.

U delu fabrike u utorak je ugašen požar, a stručne ekipe vojske i policije su u fabrici i vrše sanaciju terena oko pogona koji je izgoreo i eksplodirao, kao i istragu o tom događaju.

U pogonu za kompletiranje municije u vojnoj fabrici Sloboda u ponedeljak je izbio požar, praćen detonacijama, koje su ođekivale do utorka u podne. U požaru i eksploziji nije bilo povređenih radnika, a potpuno je izgoreo pogon sa opremom i robom što je pričinilo materijalnu štetu od oko 10 miliona evra. Oštećeno je i 14 okolnih kuća na kojima je popucao crep i malter i polomljena stakla na prozorima.

Pogledajte još