Tender za "Mostogradnju"

Javni poziv za tendersku prodaju beogradske građevinske firme "Mostogradnja" biće raspisan danas, rečeno je Tanjugu u Agenciji za privatizaciju. 

Od osnivanja 1945. godine, ovo preduzeće izgradilo je mostove preko Dunava i Save, uključujući i one u bivšoj Jugoslaviji, i više od 2.000 drugih mostova. Predsednik Sindikata "Nezavisnost“ u "Mostogradnji“ Zoran Mitić izjavio je da je za ovu uglednu građevinsku firmu odranije bila zainteresovana austrijska "Alpina“, firma "Štrabak“, a moguće je učešće i francuske firme "Vinči", koja je u Srbiji već osnovala građevinsku firmu "Intermost“. Mitić je podsetio da je "Mostogradnja“ sada angažovana na izgradnji obilaznice oko Beograda i mosta kod Beške preko Dunava, dodavši da u izgradnji oba objekta "Mostogradnja" ima problema. 

Kod obilaznice imamo problema oko naplate radova. Duguju nam između 200 i 300 miliona dinara, a kod izgradnje mosta kod Beške imamo problema zbog loše projektne dokumentacije. Zbog toga i finansijski ne možemo da isplivamo iz krize u koju smo zapali, pa nam je privatizacija neophodna - naveo je Mitić. Ukupna procenjena vrednost firme kreće se oko 10 miliona evra. Mitić je naveo da je u firmi evidentan višak radnika u administraciji. (Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još