Mišić traži blažu kaznu, tužilaštvo strožu

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) - Okrivljeni Uroš Mišić, prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, predložio je u sredu Apelacionom sudu u Beogradu da mu izrekne blažu kaznu, dok je tužilaštvo tražilo strožu kaznu uz obrazloženje da je 10 godina zatvora blaga kazna.

Mišić, koji je Trajkoviću naneo teške telesne povrede na utakmici Crvena zvezda - Hajduk, 2. decembra 2007. godine, predložio je sudu da bude osuđen za lakše krivično delo a ne za teško ubistvo u pokušaju i da ga sud osudi na kraću zatvorsku kaznu.

"Ne prođe ni dan da se ne pokajem za povrede koje sam naneo Trajkoviću. Ni u jednom trenutku nisam hteo da mu uguram baklju u usta. Pružite mi šansu da moja mladost ne bi bila uništena. Želim da nastavim školovanje, da se zaposlim i zasnujem porodicu", rekao je Mišić.

Mišić je, kao i na prethodnim suđenjima, i danas na sednici Apelacionog suda u Beogradu po žalbama na prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu ponovio da Trajkoviću nije rekao "gde ćeš, p... žandarska" jer nije ni znao da je Trajković policajac.

Apelacioni sud će naknadno objaviti odluku.

Pogledajte još