Najbolje žurke u 2010.

Klupska 2010. godina počela je u proleće, kulminirala pred početak leta, i tu se negde i završila.

Prva veća žurka desila se 9. aprila u Domu omladine. Nastupao je čuveni Adam Freeland. Odmah sutradan nastupio je legendarni Sven Vath, jedan od najboljih i najuticajnijih di-džejeva. Iako je njegova karijera duga više od 30 godina, kod nas je nastupio prvi put pre nekoliko godina. Od tada naš je redovan gost, koji najmanje jednom godišnje puni klubove. Ovog puta bio je to EXPO centar.

Beograd su iz temelja uzdrmali Faithless. Nešto između koncerta i žurke, predstavljanja novog albuma i odličnog kontakta sa publikom – bio je to događaj za pamćenje. Odabrana ekipa u EXPO centru imala je prilike da iz sveg glasa podrži njihovu „We Come One“. Oni koji su propustili ovu zabavu imaju priliku za popravni u Areni, u martu 2011. godine.

Maj je bio prilično buran. Već za praznik rada Armand van Helden pružio je Beogradu jednu „radnu“ zabavu. Zatim je Dubfire oduševio EXPO centar svojim teškim bitovima koji, u klupskoj atmosferi sa bržim melodijama, mogu da budu pun pogodak.

(old_image)
Ali ono što je pored Faithless-a bio događaj godine je svakako nastup Davida Guette
. Jedan je od retkih kome polazi za rukom da sam napuni veliku Arenu. Pre svega poznat kao tvorac planetranih hitova, svoja di-džej (ne)umeća dopunjuje ulogom šoumena. Voli da priča mikrofonom i najavljuje pesme, pozdravlja publiku i šalje joj poruke.

Beograd i Srbija nisu mogli preko leta da se pohvale zanimljivim žurkama. Ali zato su nam preko cele letnje sezone stizali pozitivni utisci i slike hedonističkog provoda iz susedne Hrvatske i kluba Papaya.
Sada već tradicionalni Foam Fest pretvorio je Arenu 28. avgusta u veliki bazen pun pene. Poznati house di-džejevi, prskanje sapunicom na sve strane, provod do jutra obeležja su ove zabave.

Jedna od najsimpatičnijih žurki s dobrim povodom je Halloween Party. Noć veštica 30. novembra u KPGT-u donela nam je pregršt zanimljivih i maštovitih maski. Originalnost publike stavila ju je u centar pažnje.

Na kraju klupske godine, 17. decembra u Areni, Kool & Gang i David Morales. Spoj živog nastupa i di-džeja pokazalo se kao zanimljiva kombinacija.

(old_image)
Pravo osveženje ipak su novi klubovi koji su se otvorili. To su Mladost bar, splav Sindikat, Disko petao, Public Affair, Cinema, Molokini, Madam... Za one sa dubljim džepom tu je „Hyde“. Apartman je opet oživeo, pa se tu može uživati u svirkama, ali i di-džej nastupima... Posebno se, po svom programu, istakao klub „Gun“. Četvrtak, petak, subota a sve češće i nedelja, postali su uzbudljivi zahvaljujući ovom klubu. Strani i domaći bendovi, naši poznati di-džejevi ovde su imali svoje odlične nastupe.

Ova klupska godina nije bila blistava. Više je bila siromašna, sa retkim stranim gostovanjima. Međutim, Beograd je više puta proglašavan za grad sa najboljim noćnim provodom... Splavovi i klubovi, provod do zore, nadaleko poznato ludilo su naša konstanta. Malo poznatih hitova, ali više „domaćice“, pa domaća rakija, i šta ćeš više!


Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još